fejlesztés

2021.11.30. 06:55

Új információs pont nyílik Kalocsa belvárosában

Heti 40 órában üzemel majd a december 1-jén megnyíló iroda, aminek összetett feladatkört szántak.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A lakosság, a civil szervezetek és a turisták tájékoztatását szolgáló irodát a városháza Szent István király úti sarkán megürült üzlethelyiségben rendezték be, és hamarosan meg is kezdi a működést – hangzott el az itt szervezett, múlt heti sajtótájékoztatón.

Az irodát az önkormányzat, a Kalocsai Innovációs Központ (KIK), illetve a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. hívta életre, és elég összetett feladatkört szántak neki.

Az irodában egyaránt várják az utcáról betérő érdeklődőket és azokat a kalocsai szervezeteket, akik például egy általuk szervezett programot szeretnének meghirdetni. Zsikó Zoltán, a KIK ügyvezetője kihangsúlyozta: valóban oda-vissza információáramlást szeretnének megvalósítani, tehát várják minden csoport, szerveződés megkeresését, ha olyan eseményre szeretnék felhívni a figyelmet, amit a közeljövőben valósítanak meg a város régiójában.

Fotó: Gábor János

A cégvezető kifejtette: nem csak kulturális vagy szórakoztató eseményekről szóló információcserére tartják fenn az irodát, hiszen közvetítő szerepet is várnak tőle, például a városüzemeltetéssel foglalkozó Vagyonhasznosító Kft. és a lakosság között. Az emberek kérdéseket tehetnek fel, illetve panaszokat, észrevételeket jelenthetnek be önkormányzati szervek, osztályok vagy vállalatok felé.

Zsikó Zoltán hozzátette, néhány további funkció még kidolgozás alatt áll: szuvenír­boltot és jegyértékesítő szolgáltatást is fognak itt indítani, utóbbit a jegy.hu-val közreműködve. Az információs pont december 1-jén nyit, és heti 40 órában fog üzemelni, Madár Krisztina idegenforgalmi szakember vezeté­sével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában