kecskemét

2021.11.03. 12:57

Torlódások az északi elkerülőn: hamarosan javulhat a helyzet

Kedden több kilométeres torlódás alakult ki a Kecskemétet elkerülő 445-ös úton, a Metró bevásárlóközponthoz közeli felhajtótól – amelyet lámpás csomóponttá építenek át – a repülőtér irányába. Megkerestük a Magyar Közutat, azt írták, ha nem lesz eső, egy-két napon belül a jelentős forgalomkorlátozással járó munkavégzés befejeződik.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A Kecskemétet elkerülő 445-ös úton kedden hatalmas torlódás alakult ki a Metró bevásárlóközponthoz közeli felhajtótól a repülőtér melletti körforgalom irányába. A felhajtónál az elmúlt időszakban rengeteg baleset volt – múlt héten is egy –, ezért döntöttek úgy, hogy lámpákat szerelnek fel a forgalom irányítására (az is gondot okozott, hogy a felhajtóról nehéz volt kikanyarodni az elkerülőre, mert sokan a megengedett 60-as sebességnél gyorsabban hajtanak).

Mint egy olvasónktól megtudtuk,

kedden nagyon nehéz volt átjutni a lámpán, mert csak 15 másodpercig volt zöld jelzés az elkerülőn közlekedőknek, és 80 másodpercig piros.

Délután az útvonaltervező-navigációs alkalmazások már a belvároson át ajánlották a leggyorsabb útvonalat Nagykőrösre, Ceglédre a déli iparterületről. A délutáni nagyobb forgalomnak az is oka lehet, hogy a Mercedes-gyár műszakváltásai idején a gyár felől sokan a 445-ösre mennek fel, és azon keresztül próbálnak eljutni a 441-esre vagy az 5-ös főútra.

Kedden megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, várható-e fejlemény a torlódások csökkentése érdekében, mert félő, hogy több autós ezután az aluljáró és a nagykörút, azaz a belváros felé fogja venni az irányt, ha a menetidő jelentősen megnő az északi elkerülőn.

– Társaságunk balesetmegelőző beruházása keretében egy helyileg kiemelten fontos, nagy forgalmú, baleseti halmozódási helyként nyilvántartott csomópont biztonságosabbá tételén dolgozik a folyamatban lévő jelzőlámpás átépítés megvalósításával. Az építési munka elkerülhetetlenül forgalomkorlátozással jár együtt – írta megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője. Hangsúlyozta: a kivitelező tájékoztatása szerint kedvező, esőmentes időjárás esetén egy-két napon belül a jelentős forgalomkorlátozással járó munkavégzés befejeződik. – Addig is egy új, a torlódásokat rugalmasabban lekövető, feloldó építés alatti jelzőlámpás programmal egészítik ki az építés alatti ideiglenes forgalomirányítást a nagymértékű torlódások megelőzése érdekében. Az építkezés befejezéséig a közlekedők megértését és türelmét kérjük – tette hozzá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Borítóképünk a múlt heti baleset helyszínén készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában