Foktő

2021.11.13. 06:55

Megtekinthető az új Duna-híd építése

Ismét várja a látogatókat a Duna Aszfalt Kft. a foktői Duna-híd építésének megtekintésére.

Gábor János

Forrás: Illusztráció

Fotó: nif.hu

Az épülő Kalocsa–Paks Duna-híd látogatóközpontja újabb alkalommal fogadja a lakossági érdeklődőket – tudatta a kivitelező Duna Aszfalt Kft. Közleményükben azt írták, legközelebb november 26-án pénteken, 13 órakor engednek be civileket, illetve műszaki érdeklődésű közönséget. Előbbiek 60–90, utóbbiak 90–120 percet tölthetnek az építkezésnél, persze a cég erre kijelölt munkatársainak kíséretében. A tudnivalók között jelezték: 8–15 fős csoportokat áll módjukban fogadni, és minden meghirdetett időpontban, így ez alkalommal is csak egy turnus indul.

A részvétel feltétele védettségi igazolvány felmutatása, valamint a legkésőbb november 22-én délig megtett előzetes bejelentkezés, a [email protected] e-mail-címen. Ugyanitt mérnökök, beruházók, üzemeltetők levelét szintén várják, de számukra külön egyeztetett időpontban is lehetőséget biztosítanak a projekt megtekintésére.

Az átkelő építését 2021 februárjában kezdték el, Foktő és Dunaszentgyörgy között, azzal a céllal, hogy az M6-os autópályát és a 6-os főutat összekösse a folyó keleti oldalán húzódó 51-es főúttal, ezzel közúti és kerékpáros kapcsolatot teremtsen Bács-Kiskun, illetve Tolna megye között. A kivitelezést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. rendelte meg 92 milliárd forintért. A hidat és a rácsatlakozó úthálózatot várhatóan 2024 nyarán adják át a forgalomnak.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában