kecskemét

2021.11.17. 16:33

Már regisztrálhatnak a nyugdíjasok a kedvezményes parkolóbérletekre

A Kecskeméti Városrendészet közölte, törölték a nyugdíjas és lakossági parkolóbérletek megvásárlásához szükséges, idei évre szóló regisztrációt, de már lehet a jövő évre regisztrálni.

Hraskó István

Felfestés segít majd eligazodni a parkolásban

A díjmentes várakozásra jogosító, költségtérítés megfizetése ellenében vásárolható bérletek, többek között a lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek megvásárlásának előfeltétele a jogosultságot igazoló adatok előzetes regisztrálása. A kedvezményre jogosultságot a Kecskeméti Városrendészet évente ellenőrzi.

A 2022-re szóló kedvezményes (lakossági, nyugdíjas) bérletek megvásárlásához szükséges a regisztráció megújítása. A új regisztráció november 16. napjától lehetséges a Városrendészet honlapján (www.kecskemetivarosrendeszet.hu) keresztül, vagy személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő – szerda 8.00-15.00, csütörtök 8.00-18.00, péntek 8.00-12.00) a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodában.

A regisztrációhoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • a gépjármű forgalmi engedélyének mindkét oldala teljes terjedelemben;
  • lakossági parkoló bérlet esetén a forgalmi engedély mellett a lakcímkártya másolata;
  • nyugdíjas bérletnél a forgalmi engedély, személyi igazolvány és lakcímkártya másolatának feltöltése szükséges.
  • Az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében kérik a lakosságot, hogy lehetőség szerint az interneten regisztráljanak! Ha ezt valaki nem tudja megtenni, akkor az ügyfélszolgálatra mielőbb érdemes bemenni, most még várakozási idő nélkül tudják elvégezni a regisztrációt, de év végén, jövő év elején már sorok alakulhatnak ki.

    A nem kedvezményes parkoló bérletek regisztrációját nem törlik, így ezeknél nincs szükség ismételt regisztrációra. A 2022-es parkolóbérletek árusításának kezdő időpontjáról később értesítik a lakosságot.

    Borítóképünk illusztráció.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában