Új élet fája

2021.11.06. 09:37

Mandulafa-csemetéket ültettek a dunaegyházi családok

Mandulafa-csemetéket ültettek a településen a dunaegyházi kisgyermekes családok. A Dunaegyházi Polgárőr Egyesület kezdeményezésére csatlakoztak az „Új élet fája” elnevezésű egy facsemetét a csemetéknek programhoz.

Lencsés P. Anna

Fotó: Agárdi Bernadett

Agárdi Bernadett, a polgárőr-egyesület titkára elmondta, minden olyan családot megkerestek ötletükkel, ahol 2020. január óta született kisbaba. Az önkormányzat is támogatta az ötletet, így kijelöltek egy területet, ahol a fákat elültethették. Mivel a helyiek által „Kis-Balatonként” elnevezett településrész alkalmas arra, hogy még sok-sok éven keresztül tovább folytatódhasson a fák telepítése, ezért ezt a területet választották. Tették ezt hagyományteremtő szándékkal, valamint a helyi identitástudat erősítése érdekében.

Ebben az évben tíz család vett részt a faültetésen. Minden fa mellé egy emléktábla is került a most még apró gyerekek nevével és születési évével, akik később biztosan örömmel fogják meglátogatni fájukat.

Jobbról balra: Krizsán János, Krizsánné Füzesi Szandra, Krizsán Dominik és Krizsán Dorina
Fotó: Agárdi Bernadett

– Mandulafára esett a választásunk, mivel ezek virágoznak a leghamarabb. A méhekre is gondoltunk ezzel, akik majd kora tavasszal elkezdhetik a virágpor begyűjtését. Úgy tervezzük, hogy a most megkezdett fasort a jövőben tovább fogjuk gyarapítani, minden évben október 23-a körül ültetjük el a jövőben született gyermekek fáit. Reméljük, hogy amikor már termést hoznak a mandulafák, akkor a már felnőtt dunaegyházi gyermekek örömmel fognak eljönni ide és összeszedik a fák beérett termését – tette hozzá Agárdi Bernadett.

A polgárőrök által kiásott gödrökbe minden család saját maga ültette be a csemetéket, és ha a kisgyermek már képes volt, ő is segített. A faültetés jó hangulatú piknikkel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában