galériával / videóval

2021.11.17. 18:48

Lilába burkolózott a kecskeméti színház

Szerdán, a Koraszülöttek Világnapján lila fényekkel világították meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház épületét.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

November 17-e a Koraszülöttek Világnapja. A Korábban Érkeztem Alapítvány minden évben különböző rendezvényekkel hívja fel a figyelmet a világnapra. Szerda kora este az önkormányzat támogatásával lila színnel megvilágították a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház épületét. A lila a koraszülött babák nemzetközi színe, mely a reményt jelképezi. Annak reményét, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után. A lila színnel való kivilágítás egy olyan világszintű kezdeményezés, melynek célja felhívni a figyelmet a korábban érkező újszülöttekre és az intenzív osztályon dolgozó szakemberekre, illetve erőt és reménységet adni azoknak az érintett családoknak, akik most állnak az inkubátor mellett. A kivilágítás közben Böde-Harkai Csilla vezetésével koraszülött gyerekek énekeltek és mondókáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában