Koraszülöttek Világnapja

2021.11.20. 08:15

Lila színben világított Baján a Bácskai Kultúrpalota

A koraszülöttek világnapján, november 17-én a Bácskai Kultúrpalotát is lila fénnyel világították meg.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A koraszülöttek szimpátiaszíne a lila, amely a reményt, a kitartást és a bizakodást szimbolizálja. A koraszülöttek világnapján, november 17-én a Bácskai Kultúrpalotát is lila fénnyel világították meg. A Bababirtok Egyesület a Korábban Érkeztem Alapítvány bajai csoportjával közösen szervezte meg az immár hagyományosnak mondható eseményt.

A szervezők a koraszülöttek életéért vívott küzdelmes életre hívták fel a megjelentek figyelmét, és erősíteni kívánták azt a hitet, hogy ma már a korábban érkezett gyerekekből is lehetnek egészséges felnőttek. Éginé Soós Tímea, a Bababirtok Egyesület vezetője hangsúlyozta: céljaik közzé tartozik az is, hogy felhívják a figyelmet az orvosok és az egészségügyben dolgozók által nyújtott áldozatos munkára.

Az eseményen Győri-Bolvári Lilla, a Korábban Érkeztem Alapítvány bajai képviselője kiemelte, hogy a koraszülés élményének feldolgozásában helyben is kaphatnak segítséget. A civil szervezet a koraszülött gyermekek fejlesztésén túl a szülők támogatására is figyel.

A rendezvényen Vidéki Péter verset szavalt, majd Simon Boglárka színművésznő a gyermekeknek és szüleiknek énekelt el két dalt. A rendezvény zárásaként a résztvevők lampionokkal a kezükben a Sugovica-hídhoz sétáltak és rózsaszirmokat szórtak a vízbe.

Sokan megjelentek az ünnepi eseményen
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában