Koraszülöttek Világnapja

2021.11.16. 15:00

Lila színbe burkolózik a kecskeméti színház épülete

November 17-e a Koraszülöttek Világnapja. A Korábban Érkeztem Alapítvány ebben az évben is különböző rendezvényekkel hívja fel a figyelmet a világnapra. Idén először Kecskeméten is – az önkormányzat támogatásával – megvilágítják a város egy nevezetes épületét, jelesül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat, november 17-én, 17 óra és 17 óra 45 perc között.

Hraskó István

A lila szín a koraszülött babák nemzetközi színe, mely a reményt jelképezi. Annak reményét, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után. A lila színnel való kivilágítás egy olyan világszintű kezdeményezés, melynek célja felhívni a figyelmet a korábban érkező újszülöttekre és az intenzív osztályon dolgozó szakemberekre, illetve erőt és reménységet adni azoknak az érintett családoknak, akik most állnak az inkubátor mellett. A kivilágítás közben gyermekek tánca és éneke tölti majd be a teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában