galériával

2021.11.11. 13:34

Katona Józsefre és a világháborús hősökre is emlékeztek Kecskeméten

A Katona József Emlékházban koszorúzással és gyertyagyújtással tisztelegtek az intézmény 230 éve született névadójára, valamint az első világháború hőseire.

Sebestyén Ildikó Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten, a Katona József Emlékházban csütörtökön két megemlékezést is tartottak. Egyrészt Katona József születésének 230. évfordulójára emlékeztek meg, másrészt az első világháborús harctereken elesett katonák emlékét felidéző és ébren tartó nemzetközi gyertyagyújtási akció alkalmából gyertyákat gyújtottak.

Köszöntőt mondott Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, aki külön megköszönte Székelyné Kőrösi Ilona történésznek, hogy hosszú ideje ápolja Katona emlékét az Emlékházban. Emellett Székelyné Kőrösi Ilona idézte fel Katona életét és munkásságát. Kenyeres Dénes nyugalmazott alezredes pedig az első világháború hőseit méltatta. Verseket szavalt Ádám András, az Emlékház Baráti Körének tagja.

Az udvaron lévő Katona szobrot közösen koszorúzták meg a jelenlévők.

Kenyeres Dénes és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai az 1956 Magyar Nemzetőrség tagjaival együtt ezt követően a közeli Molináry emlékműnél is mécseseket gyújtottak. Pontban 11 óra 11 perckor lobbantak fel a lángok mindkét helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában