Solt

2021.11.26. 19:02

Helyi üzemben készült a csarnok védőhálója

Felkerültek a solti sportcsarnokra az ablakokat védő hálók, amelyeket a megváltozott munkaképességűek solti munkahelyén, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. üzemében készítettek el. Itt olyan munkavállalók dolgoznak, akik valamilyen egészségügyi problémával küzdenek.

Lencsés P. Anna

Hálókészítők Solt Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Lencsés P. Anna 2021611/24

Fotó: Lencsés P. Anna

A Solton jelenleg hetven dolgozóval már huszonöt éve működő munkahelyen főleg sportszereket gyártanak: kapuhálókat, labdatartó hálókat, amelyekhez a fonalat is helyben készítik, különféle bőrlabdákat, illetve papíripari termékeket, például ajándékzacskókat. Az itt dolgozók kezei alól minőségi termékek kerülnek ki.

– A solti önkormányzat rendelte meg az új sportcsarnokra a védőhálókat üzemünktől. Bár már több alkalommal is készítettünk nagy méretű hálót, ennek a solti csarnokba kerülő védőhálónak az elkészítése közel ezer négyzetméteres mérete és meglehetősen kicsi, öt centiméteres rácsozása miatt komoly kihívás volt számunkra. Összetartó kollektívánk nagy odafigyeléssel, mintegy öt hét alatt oldotta meg a feladatot – tájékoztatta hírportálunkat Subáné Mús Mária üzemvezető.

A hatalmas méretű hálók készítése a fonal legyártásával kezdődött, amelyet szintén itt készítettek, nagyon erős szilárdságú anyagból. A közel hatvanezer folyóméter fonalat két gépen gyártották, összsúlya mintegy háromszáz kilogramm volt. Ezután a fonalat egy dolgozójuk egységnyi szakaszokban az úgynevezett tűkre tekerte, majd ezekkel csomózták össze a négyméteres darabokat, amelyekből végül összeálltak a hálók. Ezeket két műszakban csomózták, minden csíkot ugyanaz a két ember készítette el váltásban. A negyvenhárom méteres és két huszonnégy méteres hosszúságú hálóhoz elkészült darabokat végül a sportcsarnokban, a helyszínen állították össze.

– Húsz emberünk október elejétől dolgozott a hatalmas hálón. Nehéz munka volt, amely különösen igénybe veszi a kezet, de sikerült jó minőségben legyártani. Dolgozóink helytálltak, örülünk annak, hogy a mi üzemünk – ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak – hozzá tudott járulni városunk új sportcsarnokának felszereléséhez – összegezte Subáné Mús Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában