fejlesztés

2021.11.07. 11:03

Hatalmas összeget költöttek a szabadszállási közkonyhára

Befejeződött a szabadszállási közkonyha külső felújítása. A beruházás költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 100 millió forint fedezte.

Gulyás Sándor

Forrás: Pixabay

– A városközpontban lévő épület belső felújítása 2016 augusztusában kezdődött el. Az egykori „Nagy Vendéglő” épületének átalakítása 250 millió forintba került, melyből 150 millió forint volt az állami támogatás. Az első ütemben a belső felújítást végezték el a szakemberek. Az épület külső felújítása, környezetének rendbetétele mintegy három évig váratott magára, annak ellenére, hogy 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat a munkálatokra – árulta el hírportálunk érdeklődésére Darabos József polgármester.

Mint mondta, a rendelkezésre álló keret azonban kevésnek bizonyult, ezért kurtítani kellett a kivitelezés költségein. A munka április elején, a közbeszerzési eljárás lezárását követően kezdődött meg. A projekt keretében megvalósult a helyi védettséget élvező épület lábazati injektált falszigetelése, a homlokzati elemek reprodukálása, vakolatképzés, felületképzés és festés, valamint egy akadálymentesített parkolót is kialakítottak a szakemberek.

A rendelkezésre álló keretből a szociális étkeztetés biztosításához nélkülözhetetlen eszközök (asztalok, székek, fogasok a fogyasztótér berendezéséhez) is beszerzésre kerültek. – A projekt célja egyrészt a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása volt, hiszen az ellátottak lényegesen jobb körülmények között vehetik majd igénybe a szolgáltatást. Másrészt a konyha üzemeltetése gazdaságosabbá vált, a dolgozói számára biztosítottá váltak a megfelelő és egyben modern munkakörülmények – tette hozzá Darabos József polgármester.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában