kecskemét

2021.11.02. 19:55

Három új együttműködési megállapodást írtak alá a Neumann János Egyetemen

A legmodernebb technológiával dolgozó vállalatoknál komoly szakmai tapasztalatokra tehetnek szert a kecskeméti egyetem diákjai. Az intézmény vezetésének nem titkolt célja, hogy az együttműködéseknek köszönhetően a legkiválóbb tanulók a későbbieknek továbbtanulási-, vagy munkalehetőséget kaphassanak.

Morva Daniella

Fotó: Morva Daniella

A Neumann János Egyetem, a 3Dee Technologies Hungary Kft., az Adu Alba Kft., illetve a Mahr Magyarország Kft. együttműködést kötött, melyet kedden írtak alá a campuson.

A résztvevőket elsőként dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes köszöntötte, aki elmondta, az egyetemen nagy figyelmet fordítanak a cégekkel való szoros együttműködésekre, különösen a GAMF Műszaki és Informatikai Karon.

– Hiszünk abban, hogy az együttműködések által tudunk valós és tartalmas munkát végezni az egyetemen. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szaktudást adhassunk át a hallgatóinknak, ami a legújabb és legfrissebb technológiákat tartalmazza, ehhez pedig elengedhetetlenek az efféle együttműködések – fejtette ki a rektorhelyettes.

Kiemelte, hogy a megjelent cégek közül van olyan, akivel mostanra szoros és gyümölcsöző kapcsolat alakult ki az elmúlt évek során, a már meglévő együttműködéseknek köszönhetően. Ezt szeretnék a jövőben tovább folytatni és elmélyíteni, a későbbiekben pedig akár még magasabb szintre emelni.

Dr. Weltsch Zoltán elmondta, az egyetem hallgatói valódi közelségből figyelhetik a legfejlettebb eszközök és berendezések működését.

Továbbá az oktatásfejlesztési projekteket, ami azért rendkívül hasznos, mert mindez nagyon fontos céges ismereti hátteret jelent majd az iparba kerülőknek.

Fotó: Morva Daniella

Dr. Fülöp Tamás rektor elmondta, hogy az egyetem számára különösen fontosak ezek az együttműködések. – Ezúttal három olyan partnerrel írunk alá megállapodást, akikkel már a gyakorlatban is létező, de továbbfejlesztésre érdemes szakmai, felsőoktatási- és kutatásfejlesztési kapcsolataink vannak.

Ezek a vállalatok nem csupán a legmodernebb technológiát képviselik a saját szakterületükön, de jelentős innovációs potenciállal, illetve a továbbképzésben és felkészítésben jelentős technológiai és módszertani ismeretekkel rendelkeznek – fejtette ki Fülöp Tamás. Hozzátette, reményeik szerint a megállapodások a rögzített szakmai és K+F kapcsolatokat, az egyetemi oktatómunka megerősítését, a legkiválóbb hallgatók elhelyezkedési lehetőségeinek biztosítását, továbbá az egyetem innovációs szerepkörének betöltését is szolgálják.

A megállapodást elsőként dr. Fülöp Tamás és Eszes Mihály, a 3Dee Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Ezt követően Varga József, az Adu Alba Kft. ügyvezetője, végül pedig Szabó Richárd, a Mahr Magyarország Kft. területi képviselője látta el kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában