kecskemét

2021.11.19. 18:21

Forgalomkorlátozás kell számítani hétfőn a karácsonyfa szállítása miatt

November 22-én hétfőn délelőtt 8 és 10.30 között forgalomkorlátozásokra lehet számítani Kecskeméten, a város karácsonyfájának szállítása miatt. A nordmann fenyő a Máriahegyből érkezik a főtérre.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a Máriahegy – 5-ös főút – Széchenyi körút – Mária körút – Petőfi Sándor utca útvonalon a szállítóautó útvonalát a rendőrség biztosítja, itt lehet majd forgalomkorlátozás.

A fa kivágását reggel 8 órakor kezdik meg a KVÜ munkatársai Máriahegyben.

A fenyő várhatóan 10.00-11.00 körül érkezik a belvárosba, és a hagyományoknak megfelelően a főtéren állítják fel.

A KVÜ október közepi felhívására több ajánlat érkezett, közülük a máriahegyi Árva-Tóth Zsolt nordmann fenyője bizonyult a legideálisabbnak. A fa emelését és szállítását a Dirner Daru Kft. vállalta, felajánlásként.

– A város nevében köszönettel tartozunk a nagylelkű adományozóknak, akik ilyen módon hozzájárulnak az adventi időszak méltó kezdetéhez – hangsúlyozta a cég. A karácsonyfa díszítéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. A fa vízkeresztig marad a téren.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában