galériával

2021.11.04. 16:57

Emléktáblát szenteltek Balázs Gergely piarista atyának Kecskeméten

Egy helyi család ajánlotta fel az emléktáblát, a tavaly elhunyt atya tiszteletére, aki 25 évig tanított a Piarista Gimnáziumban.

Hraskó István

Fotó: Morva Daniella

A koronavírus-járványban egy éve elhunyt piarista atya, Balázs Gergely emlékét immár egy emléktábla őrzi a Kecskeméti Arborétumban lévő Mária-kápolnánál. Csütörtök délután szentelte fel Görbe László plébános az emléktáblát, melyet egy kecskeméti család ajánlott fel.

Az ünnepségen Lévai Jánosné egyházi ügyekért is felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő mondott beszédet, felidézve Balázs Gergely életútját. Mint hangsúlyozta, az 1973-ban pappá szentelt, a Piarista Gimnáziumban 25 évig tanító atya példát adott tanítványainak mély hitéről.

– Egyik tanítványa így jellemezte: jóságos, szeretni való, keresztény hite olyan, mint a kőszikla. A tanár úr a rábízottakhoz mindig szeretettel és tisztelettel fordult – emelte ki Lévai Jánosné.

Balázs Gergely 2005 és 2012 között a kápolna felelőse volt. 1988-ban négy ismerősével fedezte fel, hogy a kápolna kiváló helyszíne lehetne az engeszteléseknek. – Azóta májustól októberig minden hónap 13-án, és jó időben vasárnapokon a hívek megtöltik a kápolnát imával, szeretettel, kérve a Szűzanya segítségét családjaikra, városunkra, egyházi és világi vezetőinkre, valamint a magyar ifjúságra – mondta a tanácsnok. A szentelésen és az imán közel hatvanan vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában