összefogás

2021.11.06. 07:00

Civilek segítségével újították fel a kerekegyházi buszvárót

Fotelek, asztalok, könyvek fogadják a buszra várakozókat a településen.

Gulyás Sándor

Civil összefogással újult meg a buszváró Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás sándor 2021/11/03

Fotó: Gulyás Sándor

Másfél hónappal ezelőtt Lázárné Kalamen Márta különös kéréssel kereste fel a polgármesteri hivatalt. A helyi központi buszmegálló egyhangúságát szerették volna szebbé, otthonosabbá tenni, hogy az ott várakozó utasok jól érezzék magukat.

– Dr. Kelemen Márk polgármester nagyon megörült az önkormányzat által is már régóta dédelgetett tervnek, így a megújítás zöld utat kapott. Széles körű civil összefogással el is kezdődött a buszváró átalakítása. Az önkormányzat tisztasági festése után régi szekrényekkel, fotelekkel, asztallal, állólámpával, ruhafogassal, dísztárgyakkal rendeztük be a helyiséget. A polcokat könyvekkel töltöttük meg, hogy a várakozás ideje alatt olvashassanak az utasok, kedvükre válogathassanak a könyvek között. Az eddig hirdetőtáblának használt felületre fekete-­fehér fényképeket helyeztünk el, melyen a régi Kerekegyházát lehet megcsodálni, és találgatni, hogy melyik épület áll még most is.

A ruhafogasra kabátokat és sálakat akasztottunk „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” felirattal

– fogalmazott Lázárné Kalamen Márta.

A buszmegálló szép lett, az addigi rideg falakból most már a melegség és a szeretet árad. A kerekegyházi embereknek nagyon tetszik a változás, többszörösen megköszönték a kis csapatnak a munkáját. „Érdekes érzések kerítettek hatalmukba, amikor megláttam! Meglepetés, öröm, meghatódottság és talán a legérdekesebb: hazaértem” – fogalmazott az egyik utas, aki napi rendszerességgel használja a megújult buszvárót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában