Bármikor megnyithatják a halasi járványkórházat

Készen áll a betegek fogadására, de egyelőre nem indokolt a halasi járványkórház megnyitása – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

baon.hu

Áprilisban elkészült kiskunhalasi mobil járványkórház.

Fotó:

Pénteken reggel interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak, a beszélgetésben a kiskunhalasi járványkórház újranyitásáról is szó esett.

– Azt a döntést hoztuk, hogy a kiskunhalasi járványkórház egy kiemelt járványkórház lesz, tehát nem a szokásos megyei kórházi igazgatási rendben fogjuk majd kinyitni, ha szükséges. Akkor nyitjuk ki, ha valami nagyobb baj történik, vagy ha valamelyik kórházban feltorlódnak a betegek az ország bármely pontján

– mondta el a miniszterelnök.

Orbán Viktor kitért rá, ha megnyitják a halasi járványkórházat, akkor azt központi irányítás alá fogják vonni, oda vezényelni fogják az orvosokat.

– Holnap, holnapután bármelyik reggel elindíthatjuk, ahogy szükség lesz rá, de egyelőre nincsen – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta: a szükségesnél kétszer több kórházi ágy áll jelenleg rendelkezésre.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában