Miklós Marcell Nimród

2021.11.02. 20:22

Arany minősítést szerzett a bajai fiatal a versmondó versenyen

A budapesti Nemzeti Színházban a Weöres Sándor A másnapos című költeményét mondta el a bajai Miklós Marcell Nimród.

Márton Anna

Miklós Marcell Nimród

Forrás: Beküldött fotó

Október közepén rendezték meg a VI. Nemzeti VERSeny szuperdöntőjét a budapesti Nemzeti Színházban, ahol a bajai Miklós Marcell Nimród arany minősítést kapott.

A bajai fiatal a szuperdöntőben Weöres Sándor A másnapos című költeményét mondta el. A minősítést követően nagyon sokan gratuláltak neki, a tanárok megállították a folyosón és elmondták, hogy mennyire tetszett nekik a vers.

– Néhányan nem értettek egyet a zsűri kritikájával, de én igen. Elmondták, hogy nagyon jó vers, nincs bent a versmondó­köztudatban, viszonylag ismeretlen. Ritkán hallják, nagyon örültek, hogy visszahoztam. Ezt most én választottam, de általában az édesanyám és a nevelőapám is keresget verseket. Ők összeszednek egy csokorral és én azok közül szoktam választani – mondta a baon.hu-nak Miklós Marcell Nimród, aki hozzátette: hatalmas élmény volt, hogy előadóként mehetett a Nemzeti Színházba egy verseny részeseként.

– Ez főleg úgy, hogy színi pályára készülök, hatalmas élmény volt. Még akkor is, ha nem a főszínpadon játszottunk, csak az egyik kis teremben. Ilyen jó eredményre nem számítottam. Addig, amíg nem jött el a gála, nem is tudtam, hogy mindenki kap egy minősítést. Nagyon szeretem a színház világát, minden érdekel, ami a színházhoz kapcsolódik. Nem tudom, hogy honnan jön ez az indíttatás. Amikor Bajára költöztünk, elkezdtem járni Ottmár Attilához a színi stúdióba és azóta szerepelgettem darabokban, nagyon megszerettem ezt a színházi légkört – fogalmazott a fiatal versmondó.

Miklós Marcell Nimród
Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában