galériával

2021.11.04. 20:16

Alig fél óráig tartott a közmeghallgatás Félegyházán

Kevesen éltek a lehetőséggel, hogy elmondják közérdekű észrevételeiket és javaslataikat a város dolgaival kapcsolatban, így alig fél óráig tartott a közmeghallgatást csütörtökön délután Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A városháza dísztermében megtartott fórumon mindössze három észrevétel érkezett a város képviselő-testületéhez. Az első hozzászóló többek között a lehullott falevelek elszállításában kérte az önkormányzat támogatását. Ugyanakkor sérelmezte, hogy a gyermek háziorvosok csak telefonon keresztül látják el a betegeket. Felvetésére reagálva Csányi József polgármester elmondta, hogy a világjárvány okán bevezetett szabályozások írják elő, hogy a lázas betegekkel kapcsolatban elsőként telefonon kell egyeztetni a háziorvosokkal.

A második hozzászóló a városszéli baromfivágóhoz vezető kerékpárút kivilágítását kérte. Elmondta, nagyon sokan hajnalban járnak a vágóhídra dolgozni, és az egyik átkelő a sötétben nagyon veszélyes. Másik észrevételében a felújított városközpont egyik szökőútját tartotta veszélyesnek. Mint mondta, a városháza közelében lévő vizes látványosság nincs körbekerítve, ezért balesetveszélyes, főként a kisgyermekekre nézve.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy a város közvilágítás-fejlesztési programjába beépítik az érintett átkelő kivilágítását.

Ugyanakkor a szökőkúttal kapcsolatban nem érett egyet a hozzászólóval, hiszen a kút virágládákkal van körbevéve és eddig még nem történt semmilyen baleset. A város vezetője szerint, nem lehet mindent bekeríteni, a szülők felelőssége, hogy a gyermekeiket megóvják és megtanítsák a közterek helyes használatára. A harmadik és egyben utolsó hozzászóló elsősorban a kórház előtti kerékpártárolók számát tartotta kevésnek. Ezek pótlására ígéretet tett a polgármester

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában