galériával / videóval

2021.11.28. 06:55

Adventi gyertyagyújtással indult útjára a téli programsorozat Kecskeméten

Szombat délután elkezdődött a kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország a város főterén. Az ünnepi műsort követően meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, valamint hivatalosan is megnyílt a karácsonyi vásár.

Morva Daniella

Fotó: BUS CSABA

Kecskemét főterén már szombat kora délután kezdetét vette az ünnepi mulatság. Bár az eső hátráltatni próbálta az eseményeket, a tervezett műsort megtartották. Advent első napjának előestéjén a karácsonyi hangulat a legtöbbeknél már a vásár édes illataitól beköszöntött, de az igazi hangolódás a Garagulya Gólyabálas Kompánia Magyar Karácsony műsorával vette kezdetét 16 órakor.

Ezt követően a Hírös Néptánc Tanoda növendékei egy nyitóműsorral, a kecskeméti egyházközösségek képviselői, Balázs Mihály görögkatolikus diakónus, valamint Görbe László piarista szerzetes és plébános pedig adventi gondolatokkal örvendeztették meg a közönséget. A műsorban közreműködött a Szentháromság plébánia ifjúsági kórusa és a görögkatolikus közösség is.

– A mi gyertyánk is ég, kié régebb óta, kié kevésbé. Azonban nagyon nem mindegy, hogyan ég, hogyan világít, hány emberi szívet melenget fel, a körülöttem élőknek milyen hangulatot teremt, valamint kinek tudom tovább adni a lángomat. Fontos, hogy amikor már teljesen leégett a gyertyám, örömmel mondhassam azt, nem hiába égtem – fogalmazott Balázs Mihály diakónus. Hozzátette: – Engedjük, hogy a gyertya tanítson minket, Isten szeretete és annak lángja pedig melegítsen fel bennünket!

A lelkesítő gondolatok után a piarista ifjúsági kórus adventi énekekkel és versekkel telített műsorát tekinthették meg a jelenlévők, közben pedig Görbe László atya hirdetett igét. Gondolatait Juhász Gyula: Karácsony felé című versével zárta, majd megáldotta a főtéren álló adventi koszorút, melynek első gyertyáját hivatalos keretek között Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek gyújtották meg,

A zord járványügyi helyzet és az esős időjárás ellenére sokan kilátogattak az eseményre, annak ellenére is, hogy a téli fesztivál fő attrakciója, az óriáskerék nem tudott elindulni, a pénteki hosszan tartó esőzés ugyanis időlegesen hátráltatta az építési munkálatokat. Alkalmazkodva a helyzethez, bízva a javuló időjárási körülményekben, a kerék előreláthatólag vasárnap 15 órakor indul majd el.

A Téli Fényünnep és Csodaország programsorozat ezzel nem ért véget, a további eseményekről itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában