kiskunfélegyháza

2021.11.02. 07:00

A mellrák felismerésében segít az új eszköz

A háromdimenziós női melleket imitáló eszköz segíti a helyes önvizsgálat elsajátítását, aminek fontosságát mindig hangsúlyozzák a szakemberek.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A mellrák felismerésében segíti a nőket az az új eszköz, amit a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda kapott ajándékba az Avon Cosmetics Hungary Kft.-től. A női melleket hűen formázó eszköz a helyes önvizsgálat elsajátításában lesz segítségére a félegyházi és környékbeli nőknek.

Az átadást nem véletlenül időzítették októberre, hiszen ez a hónap a mellrák elleni kampány hónapja világszerte. A szakemberek folyamatosan az önvizsgálat és a szűrés fontosságát hangsúlyozzák, mert az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély.

Hazánkban évente 33 ezer ember hal meg rosszindulatú daganat miatt. Rosszindulatú emlődaganat következtében pedig évente több mint kétezer nőt veszítünk el.

– Ez az eszköz ránézésre nagyon egyszerű, de remélhetőleg sok-sok nő életét menti meg azáltal, hogy segíti a helyes önvizsgálat elsajátítását

– hangzott el az ünnepélyes átadáson.

Az Egészségfejlesztési Iroda egy sikeres pályázat keretében nyerte el az eszközt. A pályázati lehetőségre Fülöp Piroska koordinátor hívta fel az Egészségfejlesztési Iroda vezetőjének figyelmét. Tóth Katalin pedig örömmel készítette el a pályázatot, mert mint mondta, nagy szükség van az ismeretek bővítésére ezen a területen is.

A háromdimenziós női melleket imitáló eszköz modellezi a rosszindulatú elváltozásokat, bemutatja azokat a tüneteket, melyeket ha a nők időben felismernek önmagukon és időben orvoshoz fordulnak, akkor jelentősen megnő a gyógyulás esélye. Az új eszközt bárki kipróbálhatja az Egészségfejlesztési Irodában, vagy azokon a rendezvényeken, ahová az iroda munkatársai kitelepülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában