Kupagyőzelem kék-fehérben

2021.11.05. 07:00

A kiskőrösi focicsapat életéről forgattak filmet

Nem készült még hasonló, megyei szintű futballklub belső életét a nagyközönség elé táró film.

Horváth Péter

Részlet a Kupagyőzelem kék-fehérben című filmből

Fotó: Beküldött fotó

Kupagyőzelem kék-fehérben címmel készült film az idén Bács-Kiskun Megyei Kupát nyert Kiskőrösi Labdarúgó Clubról. A klub belső életét és a kupagyőzelemhez vezető útját bemutató 115 perces filmet a Kiskőrös TV készítette a tavalyi I. osztályú tavaszi találkozókról és a Bács-Kiskun Megyei Kupa megnyeréséről.

A gólok mellett öltözői felvételek, edzői mérkőzésértékelések és miniriportok is láthatók a felvételeken. A 12 blokkból álló hiánypótló film rendezője és ötletgazdája Filus Tibor, Kiskőrös önkormányzati képviselője, az önkormányzat kulturális, turisztikai és sport­bizottságának elnöke.

Filus Tibor elmondta, hogy a film ötlete a tavaly őszi szezonban született meg, amikor a csapat veretlenül vezette a tabellát, és bíztak abban, hogy érmes helyezést ér el a csapat az évad végén. A forgatás januárban kezdődött. Ugyan a tavaszi szezon nem az elképzelések szerint alakult, de a végére a csapat mintegy 15 év után ünnepelhetett újra megyei kupa­győzelmet.

Filus Tibor kiemelte, hogy a film egyedi és hiánypótló, mert nem készült még hasonló, megyei szintű futballklub belső életét a nagyközönség elé táró film.

Emlékeztetett: a film egészében önerőből, támogatás nélkül készült, míg ő társadalmi munkában végezte a rá eső feladatokat, kamerafelvételeket készített, ő írta a narrációt, valamint a rendezési munkákat is ellátta.

Részlet a Kupagyőzelem kék-fehérben című filmből
Fotó: Beküldött fotó

– Sajnos az elmúlt évtizedekben nem születtek ilyen jellegű, archív alkotások, melyek dokumentálnák egy helyi csapat életét, ami hiányérzetet kelt a sportbarátokban. Ez egy adósság törlesztése, egyben remélhetően egy kincs is az utókornak – mondta lapunknak Filus Tibor, aki a kiskőrösi sportkedvelőknek szóló motivációs gondolatait is beépítette a filmbe.

A filmet múlt hét szerdán a nagyközönségnek is sikerrel mutatták be a kiskőrösi művelődési ház mozitermében, ahol a városvezetés megköszönte a klub tagjainak a szép eredményt. Filus Tibor szándéka, hogy minden kiskőrösihez eljusson az alkotás, ezért karácsonykor két részletben leadja a Kiskőrös TV is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában