A járványról szólt a kiállítás és az előadás Halason

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete a koronavírus-járványról szóló kiállítást és előadást szervezett, ahol dr. Kósa Éva főorvos, a helyi oltópont vezetője beszélt a pandémiáról.

Pozsgai Ákos

A rendezvénynek a Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont

Fotó: Mongyi Mariann

Volt egyszer egy pandémia címmel szervezett kiállítást és előadást a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, ahol a Covid-járvány volt a fő téma a magyar tudomány napján.

A könyvtár minden évben csatlakozik a magyar tudomány napi rendezvényekhez, az idei évben szomorú aktualitást adott a koronavírus-­járvány, amelyről fontos, hogy minél több tudományos ismeret jusson el az emberekhez – hangoztatta Erhardt Györgyi, a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatója.

A rendezvénynek a Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont
Fotó: Mongyi Mariann

Az intézmény és a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületével közösen egy, a témában illetékes helyi szakembert, dr. Kósa Éva főorvost, a helyi oltópont vezetőjét hívták meg, hogy tartson előadást a témáról. A doktornő előadásában a védekezésről szólva hangsúlyozta az arcmaszk használatát és a rendszeres kézmosás, valamint a fertőtlenítés fontosságát, a védőoltásokat pedig minden 12 évesnél idősebbnek ajánlotta.

Kiemelte azt is, hogy a különböző fórumokon számos tévhit, valótlan információ kering a koronavírussal kapcsolatban, ezért fontos, hogy mindenki hiteles forrásokból tájékozódjon.

A tudománynapi rendezvényen egy fotókiállítás is nyílt a könyvtár olvasótermében, amelyet a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete hirdetett meg, összesen 62 darab pályamunka érkezett a felhívásra. Palásti Károly, az egyesület elnöke elmondta, arra voltak kíváncsiak, hogy az orvosi történetek nyomán milyen emberi történetek maradnak meg a képeken keresztül. A nyertes alkotók könyvjutalomban részesültek, valamint vitaminféleségeket kaptak a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában