megemlékezés

2021.11.20. 11:02

A hajléktalanszállóra is jutott a megszentelt Erzsébet-kenyérből Halason

Árpád-házi Szent Erzsébet előtt tisztelegve tartottak megemlékezést Kiskunhalason az Erzsébet téren pénteken. Kuris István László alpolgármester méltatta a szegényeket segítő szent életét, majd virágokat és mécseseket helyeztek el az emléktáblájánál. A kora esti szentmisén az alsóvárosi római katolikus templomban Kovács Ferenc káplán megszentelte a jótékony célra felajánlott Erzsébet-kenyereteket, amelyeket a helyi hajléktalan szálló lakói kaptak meg.

Pozsgai Ákos

a20211119_erzsebet_megemlekezes_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

– Árpád-házi Szent Erzsébet a rászorulók, a szegények segítője volt, élete mindannyiunk előtt példaként szolgálhat – hangoztatta Kuris István László alpolgármester a megemlékezésen, ahol közös imát is elmondtak a résztvevők. Az alpolgármester külön is megemlékezett dr. Czár Imréről, aki a halasi katolikus közösségben hosszú éveken át segítette a rászorulókat és aki az elmúlt napokban hunyt el.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az alsóvárosi Szent Péter és Pál templomban tartott szentmisén Kovács Ferenc káplán megáldotta és megszentelte a jótékony célra felajánlott Erzsébet-kenyereket, amelyeket a szertartást követően a hajléktalan szállóra vitték és osztották szét a rászorulók között.

A káplán hangsúlyozta, hogy Árpád-házi Szent Erzsébetet követve szeretnék a rászorulókról való gondoskodásra felhívni a figyelmet. – Ezekben a nehéz napokban a testileg rászorulók mellett, fontos észre venni a lelki rászorulókat is – mondta Kovács Ferenc káplán.

Fotó: Pozsgai Ákos
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában