Újra kötelező lesz a maszkviselés és a lázmérés a halasi iskolában

A fokozódó koronavírus-járvány miatt jövő hétfőtől ismét bevezetik a kötelező maszkviselést és a testhőmérséklet-ellenőrzést a kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolában – tudatta közleményében Kárász Péter, az intézmény vezetője.

Pozsgai Ákos

Forrás: Fazekas Mihály Általános Iskola

Az iskola igazgatója arról tájékoztatott, hogy a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében október 18-tól az intézmény teljes területén a testhőmérséklet-ellenőrzés és a kézfertőtlenítés a belépéskor mindenkinek kötelező lesz.

– A 37,5 foknál magasabb testhőmérséklettel rendelkező tanulókat ellenőrizni kell kézi mérőeszközzel is. Amennyiben a tanulónak láza vagy hőemelkedése van, e határérték felett, a szülőt haladéktalanul értesíteni kell, a kollégista tanuló esetén a kollégiumot – áll az intézményvezető közleményében.

Az orrot és a szájat szabályosan eltakaró maszk viselése kötelező minden közösségi helyiségben az intézmény területén és minden rendezvényén. Ez alól kivétel a testnevelés és sportfoglalkozások, valamint étkezés közben az ebédlőben, az udvaron, ének tanórán, valamint a büfében. A tantermekben is ajánlott a maszk viselése, amennyiben az órát tartó nevelő kéri az adott csoportban, az ott tanulóknak viselnie kell – írta közleményében Kárász Péter igazgató.

Fotó: Fazekas Mihály Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában