kecskemét / galériával

2021.10.03. 15:25

Több mint ötszázan futottak az alsószéktói 24 órás versenyen

Hetedszer rendezték meg Kecskemét-Alsószéktón a 24 órás nonstop futást, a résztvevők péntek 18 órától szombaton 18 óráig gyűjthették a köröket a Melinda parkban. Volt, aki tíz percig, más órákig futott-kocogott, az 521 résztvevő összesen 4563 kört, 2875 kilométert teljesített.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Bárki bármennyit futhatott a 635 méteres pályán, a lényeg az volt, hogy mindig legyen fent valaki. Több iskola regisztrált, így a diákok előre egyeztetett időpontokban érkeztek. Az utolsó kört együtt tették meg a 24 órás futás éppen jelen lévő résztvevői, majd TST Tánciskola bemutatója, díjátadások és a HangOver koncertje zárta a napot.

Az óvodák közül – ahogy a korábbi években is – újra a Bíró Lajos utcai Tündérkert óvoda végzett az élen. Az általános iskolák közül ezúttal a Béke Általános Iskola volt a legsportosabb, diákjai 252 kört, 789 kilométert teljesítettek. Második a Gáspár András Technikum lett (1106 kör, 697 kilométer), harmadik pedig a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola (464 kör, 292 kilométer). Különdíjat a Magyar Ilona Általános Iskola tanulói vehettek át.

A 14 év alattiak között Halasi Petra futotta a legtöbbet: 130 kört, azaz 82 kilométert.

A nőknél a rendszeres résztvevő Kátai Liliána tovább javította eddig is döbbenetes teljesítményét.

Öt éve, amikor először futott, 32 kilométerig jutott. Négy éve már 83 kilométert teljesített, három éve 89-et, 2019-ben pedig átlépte a 100 kilométeres határt, egész pontosan 102 kilométernél hagyta abba. Most újabb szintet lépett és hihetetlen eredmény lett a vége: huszonnégy óra alatt 300 kört futott, ami 189 kilométer.

A férfiak között Szűcs Gergő volt a legszorgalmasabb, ő 160 kört gyűjtött össze, ami szintén nem kevés, 101 kilométer. Különdíjat Bodócs László kapott, aki 44 kilométert teljesített.

A szervezők külön köszönetet mondtak az éjszakai futóknak, akik főleg középiskolások voltak: Kátai Liliána, Csillag Márk, Turi Gergely, Oláh Dani, Sánta Dominik, Mészáros Ágoston és Szűcs Gergő. Két lelkes pedagógus szervezőt is jutalmaztak: Mecsnóbel Mónikát (Tündérkert Óvoda) és Nagy Bernadettet (Magyar Ilona Általános Iskola).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában