galériával

2021.10.29. 11:25

Tizennyolcmillió forintból újultak meg utcák Dunafalván

18 millió forintból újulhatott meg Dunafalván a Kinizsi Pál és a Petőfi utca. Az ünnepélyes átadót csütörtök délután tartották.

Márton Anna

A Belügyminisztérium pályázatának keretében felújítottak két utcát Dunafalván: a Kinizsi Pál és a Petőfi utcát. A közel 18 millió forintos beruházás keretében a Kinizsi Pál utca 336 méter hosszan és három méter szélességben, a Petőfi utca 220 méter hosszan újult meg 5 méter széles útvonalon. A csütörtöki átadáson Arató Béla polgármester hangsúlyozta, hogy idén már öt utcát sikerült felújítaniuk a településen.

– Azért is nagy öröm számomra ez a nap, mert idén már a tavalyi pályázat elnyerése kapcsán három utca átadásra került és ezzel az ötödik utcánkat is felújítottuk. Lesz még feladatunk bőven, de optimista vagyok és bízom abban, hogy állami segítséggel, kormányzati támogatással tovább fejlődik a kis falunk – mondta a baon.hu-nak Arató Béla polgármester.

Az útátadáson részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány egyik legfontosabb célja az elmúlt esztendőkben az volt, hogy fejlessze a településeket, a kistelepüléseket is.

Fotó: Márton Anna

– Azért tesszük ezt, hogy azok akik itt helyben élnek, azok itt is tudjanak maradni. Megpróbáljuk megoldani azt az infrastrukturális szolgáltatást amit egy önkormányzat, egy állam egy ilyen településen tud nyújtani, azt a helyieknek megfelelő körülmények között és megfelelő színvonalon tudják igénybe venni. Ezzel szeretnénk ahhoz is hozzájárulni, hogy azok akik itt élnek, találják is meg a számításukat és itt is tudjanak maradni. Ne néptelenedjenek el a kistelepülések. Több program is van erre az elmúlt években: az egyik az a Magyar Falu Program, amelynek keretében történtek útépítések, a másik pedig a Belügyminisztérium, mint az önkormányzatok fenntartója által kiírt pályázatok. Ebből sikerült ezt az utat felújítani. Ez egy körülbelül 18 millió forintos beruházás, ebben van az önkormányzat által hozzá tett önerő is. Az elmúlt években nem csak utat építettünk, a Szeremle és a Dunafalvi töltés közötti utat is felújítottuk, a Dunafalvi bekötőút két szakaszát is sikerült megépíteni. Korábban a háziorvosi rendelő is megújult, orvosi műszereket is sikerült beszerezni. Az iskolai sportpályát, az óvodai udvart rendbe tettük, hosszú küzdelem után pedig a községi konyhát is sikerült megvalósítani – fogalmazott köszöntőjében Zsigó Róbert.

Baja és térsége országgyűlési képviselője végül mindenkinek megköszönte a munkáját, ugyanakkor megígérte, hogy folytatják munkájukat, hogy Dunafalván is jobb legyen élni és ha ebben a munkában szükségük van az ő segítségére, akkor továbbra is mindenki rendelkezésére áll. A köszöntők után Wass Albert Véren vett ország című versét szavalt el egy helyi lakos, majd átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában