programsorozat

2021.10.18. 21:15

Szemetet szedtek, hamarosan újraélesztést tanulnak

A kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumba ezekben a napokban is tartalmas programok várták a kollégistákat. Most éppen csatlakoztak a Csimpánz Örökbefogadási Programhoz, és szemet szedtek a Csalánosi erdőben.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium

Hétfőn 16 önkéntes diák és 2 kísérő tanár a Táncsics Koli színeiben csatlakozott a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióhoz. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Csalánosi Parkerdőbe tekertek ki, de most kétszer akkora útvonalat jártak be, viszont meglepetésükre csak fele annyi hulladékot tudtak összegyűjteni. Ez is kitett 35 zsákot. Ez nagyon pozitív volt számunkra, mert ez is mutatja, hogy az erdő eddigi szemétlerakó szerepe már eltűnőben van, mostanra inkább eldobált hulladékkal találkoztak csak.

Néhány nappal ezelőtt pedig a Jane Goodall Intézet főtitkára, Kádár András tartott előadást a kollégiumban. Az előadás célja az volt, hogy a Zöld Program részeként elinduljon a Csimpánz Örökbefogadási Program és a használt mobiltelefonok visszagyűjtése az intézményben.

Fotó: Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium

A diákok megismerkedhettek dr. Jane Goodall életútjával. Megtudhatták, hogy miért létfontosságú a mobiltelefonok újrahasznosítása, mi hívta életre a „Passzold vissza Tesó!” kampányt. Kádár András rávilágított a mobiltelefonok és a csimpánzok élettere közötti összefüggésre. A kollégium Katedrás diákjai közül Bartha Lilla és Kovács Adrienn készítették el a használt mobiltelefonok gyűjtését szolgáló urnát, amelyet a bejáratnál helyeztek el. Az előadó ismertette az Intézet Csimpánz Örökbefogadási Programját, amelyhez a kollégium diákjai is csatlakozni szándékoznak.

Szerdán pedig az Újraélesztés Világnapján a diákok workshopokon vehetnek részt, melynek keretében a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezet munkatársa, Szabó Nelli segít elsajátítani az újraélesztés technikáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában