galériával / videóval

2021.10.04. 15:18

Százhetedik születésnapján köszöntötték Nyári Gézánét Kecskeméten

Százhetedik születésnapján köszöntötte hétfőn az önkormányzat Nyári Gézáné Terikét a kecskeméti Margaréta Otthonban, az Idősek Hete rendezvénysorozat keretében.

Horváth Péter

Fotós: BUS CSABA

Fotós: BUS CSABA

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere üdvözölte először a testileg és szellemileg is rendkívül friss ünnepeltet és a városvezetés nevében jókívánságait fejezte ki. Az alpolgármester az otthon megtartó, élethosszabbító és egymást támogató közösségét méltatta.

– Számos ünnepen jártam már itt és valahányszor azt tapasztaltam, hogy nagyon aktívak, vidámak és igazi nagy családi közösséget élnek meg közösen. A város vezetésére mindig számíthatnak és szeretnénk, hogy a jövőben is érezzék, hogy egy gondoskodó városvezetés áll önök mögött – szólt az otthon idős lakóihoz Engert Jakabné, hozzátéve: a legutóbb végrehajtott energetikai korszerűsítés a lakók együttműködése nélkül nem valósulhatott volna meg és megköszönte a járvány idején tanúsított együttműködésüket, a gondozóknak pedig azt, hogy óvták az idősek egészségét.

Ezt követően Terike nénit méltatta, aki az elmúlt 26 évet az otthonban töltötte, és kiemelte, hogy a gondoskodó légkör is hozzájárul a szép kor megéréséhez.

Az alpolgármesteri szavak után Almási Nikoletta, az intézmény mentálhigiénés szakembere köszöntötte Terike nénit, méltatásában kiemelte, hogy a kor önmagában nem érdem, hanem adottság, vagy isteni kegyelem. Ami érdem, az az ünnepelt kedvessége, jószívűsége és derűje, amivel örömet hoz a lakótársai életébe, akik nagy szeretettel gondolnak rá. Ezután lakótársai köszöntötték az ünnepeltet, saját, alkalomra írt versekkel és dalokkal, melyeket az otthon dalköre adott elő, majd Terike néni elfújta születésnapi tortája gyertyáit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában