KISKUNFÉLEGYHÁZA

2021.10.19. 07:00

Rendszeresen sportolhatnak a gyermekvédelmi gondozásban élők

Több száz, gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatal focizik rendszeresen szervezett foglalkozásokon Bács-Kiskun megyében. A gyerekek a labdarúgás mellett, szervezett keretek között úszhatnak, asztaliteniszezhetnek és atletizálhatnak

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun megye több településén már négy éve tart rendszeres labdarúgóedzéseket a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek. Heti egyszer vagy kétszer Kiskunmajsán, Baján, Hajóson, Bácsalmáson, Csátalján, Soltvadkerten, Orgoványon, Páhin és Kiskunfélegyházán rúghatják a bőrt a 7–18 év közötti gyerekek. A foglalkozásokon több mint ötszáz gyermek focizik rendszeresen, Kiskunfélegyházán 31 gyermek jár edzésre.

– Szolgáltatónk kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint minden gyermeke sportoljon, amihez minden feltételt biztosít. Elsődleges, hogy a gyerekek legyenek bármilyen korúak, hasznosan töltsék el szabadidejüket. A rendszeres sportolási lehetőség önállóságot, felelősségérzetet, döntési helyzeteket teremt, amit az életben a későbbi munkavégzés során hasznosítani tudnak – mondta el Zsuboriné Kovács Mária, a Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózat vezetője.

A rendszeres sportolási lehetőség önállóságra neveli a gyerekeket
Fotó: Tapodi Kálmán

Mint megtudtuk: ezért is alakította ki a szolgáltató mind a nevelőszülőknél, mind pedig a gyermekotthonokban élő gyermekek részére a különböző ingyenes sportolási lehetőségeket. Az egyik legnépszerűbb sportág, a labdarúgás mellett úszhatnak, asztaliteniszezhetnek és atletizálhatnak szervezett keretek között.

– Célunk, hogy minden sportágban versenyeket szervezzünk, ehhez elengedhetetlen, hogy az általunk szervezett edzéseken részt vegyenek a gyerekek. Sok csemeténk igazolt labdarúgó valamelyik helyi egyesületben. „Élj és játssz becsülettel !” szlogenünk jegyében három korosztályban labdarúgótornát szervezünk, őszi és tavaszi fordulóval, amely nyáron országos tornával zárul – sorolta Váradi Márk, a szolgáltató sportéletrendért felelős munkatársa.

A félegyházi edzéseket Magyar Jenő vezeti, aki heti egy alkalommal foglalkoztatja az U7 és U15 közötti korosztályú fiatalokat. – Sokkal több türelmet érdemelnek, mint a nem gyermekvédelemben élő gyerekek, de ők is ugyanolyan lelkesek. Nekem mindig az a célom az edzéseken, hogy a gyerek jól érezze magát, hogy itt pozitív élményeket szerezzen – tette hozzá Magyar Jenő.

Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában