TeSzedd!

2021.10.23. 19:03

Önkéntesek tisztították meg Lajosmizse külterületeit

A település önkormányzata is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által életre hívott országos TeSzedd programhoz, melyben a települések lakói megtisztítják a kül- és belterületeket az szeméttől.

Horváth Péter

A lajosmizsei önkormányzat önkéntesei és civilek

Fotó: Horváth Péter

Idén az önkormányzat vállalta magára, hogy összefogja az területtisztításban részt vevő intézményeket és rögtön két napon szépítették Lajosmizse tereit – tájékoztatott Horváth Sándor, az önkormányzat munkatársa és az akció koordinátora.

Kedden a közintézmények – a polgármesteri hivatal, a művelődési ház és az egészségház – munkatársai tisztítottak meg egy nagyobb területet az egészségháztól indulva Felsőlajos felé belterületet érintve, valamint az 5-ös számú főút mindkét oldalát. Akkor közel 40 zsák szemetet szedtek össze a közterületről az önkéntesek.

Az akció pénteken folytatódott, a Ladánybenei út lajosmizsei kereszteződésében gyűlt össze a mintegy 15 önkéntes, hogy Méntelek felé haladva egészen a vasúti átjáróig megtisztítsák a Lajosmizse külterületéhez tartozó, igen szemetes útszakaszt.

A pénteki szemétszedéshez az önkormányzat munkatársai mellett az óvoda dolgozói, a Lajosmizsei Városszépítő Egyesület tagjai és a lakosság köréből is csatlakoztak önkéntesek.

A lelkes vállalkozó szellemű résztvevők számára az országos program biztosította a szemét szedéshez szükséges eszközöket. Horváth Sándor hangsúlyozta, hogy a megmozdulással példát is szeretnének mutatni, és láttatni a környéken élők számára, hogy sokat kell tenni közterületeink tisztán tartásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában