továbbképzés

2021.10.16. 13:00

Nemzetközi vizsgát tettek a halasi bírók

A Nemzetközi Lovas Szövetség háromnapos bírói továbbképzést szervezett Moszkvában, a Maxima Parkban, ami Oroszország legnagyobb lovas komplexuma.

Pozsgai Ákos

A továbbképzésen a magyarországi bírói gárda három tagja – közülük ketten Kiskunhalasról, Bölecz Virág és Kunné Fekete Alexandra, valamint Szladek Péter – vett részt, ahol az elméleti oktatás után szóban és írásban kellett számot adniuk tudásukról. Mindhárman kiválóan teljesítettek, ezzel megszerezve a nemzetközi egyes minősítést, amivel 12 főre bővült a hazánkban nemzetközi vizsgával rendelkező díjugrató versenybírók száma. A sikeres vizsga jól mutatja hazánk szakmai fejlődését bírói szempontból, ami a minden évben magas színvonalon megrendezett hazai továbbképzéseknek köszönhető – közölte a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága. Az év elején a halasi Hirling József Lovasparkban is többnapos szakmai felkészítés folyt a hazai lovasbírók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában