beruházások

2021.10.14. 11:25

Nagy szükség van új óvodai férőhelyekre Kalocsán

A kalocsai önkormányzat jelenleg azt vizsgálja, hogy az eredeti szerepük betöltésére műszakilag alkalmatlanná vált Újvárosi és Kunszt József utcai óvodákat hogyan lehetne végle­gesen kiváltani.

Gábor János

Filvig Géza és Süli János Pakson folytatott tárgyalást

Fotó: Gábor János

Bár az önkormányzat az új óvoda építésének otthont adó terület főépületét, az ifjúsági házat is bevonta a város férőhelyproblémáinak megoldásába, az intézmény csak ideiglenesen töltheti be ezt a szerepet – tette világossá paksi tárgyalásáról szóló keddi közleményében a kalocsai polgármester.

Dr. Filvig Géza most azt kutatja, hogy az eredeti szerep betöltésére műszaki szempontból alkalmatlanná vált Újvárosi és Kunszt József utcai óvodákat hogyan lehetne véglegesen kiváltani, mert a jelenleg épülő, 75 férőhelyes ingatlan csak az egyik helyét tudja átvenni. Ettől függetlenül mindkét intézmény növendékei új helyre költöznek – várhatóan a 2021/22-es tanév következő félévétől –, hiszen magát az ifjúsági házat is ennek a célnak rendelték alá.

A városvezető Süli János atomerőmű-bővítésért felelős tárca nélküli miniszterrel találkozott Pakson, hogy megvitassák: a nagyberuházás úgynevezett „kerítésen kívüli” fejlesztéseinek keretében milyen normatívát lehetne szerezni még egy óvoda kialakítására. Ha ez gyorsan sikerülne, akkor az ifjúsági házat – az eredeti terveknek megfelelően – megújítva kapnák vissza a néptánccsoportok, amelyek a döntés miatt a szűkösebb programnaptárral rendelkező városi színházba tették át a próbákat.

Filvig Géza, Kalocsa polgármestere jelezte:

az újabb óvodabővítést a legsürgetőbb feladatnak tekinti a városban, és a miniszterrel zajlott megbeszélés után kifejezetten bizakodó.

Hozzáfűzte: újabb lépéssel sikerült közelebb kerülni a kalocsai férőhelygondok végleges felszámolásához.

Filvig Géza és Süli János Pakson folytatott tárgyalást
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában