közös munka

2021.10.28. 17:25

Motorcsónakot kaptak a kécskei polgárőrök a jászkunsági rendőröktől

Egy 60 lóerős Sugó 430 típusú szolgálati motorcsónakot kapott a Tiszakécskei Polgárőr Egyesület a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól, melyet dr. Rádi Norbert ezredes, főkapitány adott át szerdán a tiszakécskei szabadstrandon.

Horváth Péter

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Rádi Norbert ezredes, főkapitány, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, László Imre egyesületi elnök, Tóth János, Tiszakécske polgármestere, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja, Busi László ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és Kövér Gábor, a polgárőrség Vízi Tagozatának vezetője

A tiszakécskei polgárőrök hosszú évek óta szoros együttműködésben látják el a szolgálatot a Tiszán a szolnoki Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársaival. Ennek oka, hogy a folyószakasz az ő illetékességi területükhöz tartozik.

Az átadón dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket és megköszönte a felajánlást Rádi ezredesnek. Méltatta a kécskei polgárőrök földön és vízen végzett áldozatos munkáját és köszönetét fejezte ki Tóth Jánosnak, Tiszakécske polgármesterének az önkormányzat rendszeres támogatásáért.

Fotó: Horváth Péter
Fotó: Horváth Péter

Rádi Norbert ezredes köszöntőjében kiemelte, hogy a felújított, volt rendőrségi kisgéphajó további sorsa nem volt kérdéses: a kécskei polgárőrökkel sok éves, szoros és nagyon sikeres együttműködést tudhatnak maguk mögött. Emlékeztetett, hogy a rendőrség közbiztonságért végzett munkájához nélkülözhetetlen segítséget nyújt a polgárőrség, a nyári turisztikai szezonban is számos közös szolgálatot adnak a vízirendőrökkel, de immár önállóan is tudnak a járőrözni a polgárőrök, így növelve vízi biztonságot.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a szervezet nevében nyilvánított köszönetet, hangsúlyozva, hogy a rendőrség folyamatosan fogja a polgárőrség kezét, segítve hazánk valamennyi polgárőr egyesületét technikai eszközökkel és anyagi forrással. – Több száz gépjármű, motorkerékpárok, több mint ezer járőr kerékpár, 1500 EDR rádió. Ezek a nagy számok azt fejezik ki, hogy a rendőrség és a polgárőrség milyen szorosan együttműködik, hisezn a polgárőrség működése a rendőrségtől is függ – méltatta az együttműködést, és hozzátette, hogy a rendőrség ily módon felemelte a polgárőrséget.

László Imre egyesületi elnök megköszönte a felajánlást, ami tovább növeli kiváló technikai ellátottságukat.

Reményét fejezte ki, hogy a motorcsónak a leendő ifjú polgárőröket is csatlakozásra buzdítja.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg hat iskolával van együttműködési megállapodásuk, ahonnan a 50 órás közösségi szolgálatra érkeznek hozzájuk a diákok, majd egyéb, események biztosításával kapcsolatos feladataikról is szólt.

Fotó: Horváth Péter

Tóth János, Tiszakécske polgármestere elismerő szavakkal illette a helyi polgárőrség munkáját és hangsúlyozta, hogy az önkormányzat költségvetésének összeállításakor figyelembe veszik az egyesület új többletfeladatát.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja a polgárőrök kiváló közbiztonság elérésében játszott szerepét emelte ki. Kitért arra, hogy Tiszakécske hajdan is kapcsolatot ápolt Szolnokkal, aminek a Tisza mint elsőrendű gazdasági útvonal volt az alapja. Az eseményen jelen volt még Busi László ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és Kövér Gábor, a polgárőrség Vízi Tagozatának vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában