gátér

2021.10.05. 21:31

Kondiparkot avattak a faluház udvarán

Közösségi színtérként is szolgálhat a gátéri fiatalok számára a hétvégén átadott szabadtéri kondipark.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Állami támogatásból valósult meg az a szabadtéri kondipark a gátéri faluház udvarán, melynek hivatalos átadását a hétvégén megrendezett sportnap keretében tartották. Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester lapunknak elmondta, a kondiparkot örömmel vették birtokba a gátéri fiatalok, akik számára a park nem csupán sportolási lehetőséget, hanem újabb közösségi színteret, találkozási pontot jelent.

A sporteszközöket közvetlenül a játszótér mellé telepítették, így akár több generáció is együtt lehet a parkban – vélekedett a település veze­tője. Elmond­ta, a szombati esemény biciklitúrával kezdődött, harminckilenc gátéri pattant kerékpárra, hogy teljesítse a kitűzött 10 és 15 kilométeres távokat. A sportnap délutánja 14 órakor a kondipark átadójával folytatódott. A sporteszközök helyes használatát Rékasi-Nagy Bence, Körmöczi Márton és Ónodi Sándor mutatta be a helyi fiataloknak.

Az átadást sportvetélkedő követte, amelyből minden korosztály örömmel vette ki a részét. A vetélkedő után a Bugaci Tanyaszínház Ez szóról szóra így vót’ című előadását nézhették meg a sportban megfáradt gátériek. A tanulságos, vidám falusi történet Gátéron is nagy sikert aratott. A sportnap a Kasza János és Tarjányi János által készített kupakgyűjtő szív avatásával zárult. A gátériek által összegyűjtött műanyag kupakokat jótékony célra fordítják – hangsúlyozta Jánosiné Gyermán Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában