galériával

2021.10.22. 19:55

Koccintással vette kezdetét a kecskeméti Őszi Fesztivál

A megyeszékhely főterén pénteken kezdődött a XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep. A délutáni megnyitó után tartották meg a Térségi Nagy Koccintást.

Sebestyén Hajnalka

Helyi Temék Ünnep megnyitó Kecskemét Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/10/22

Fotó: Gulyás Sándor

Október 22-24. között tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet – Aranyhomok Portéka Vásárt. Minden korosztály számára hagyományőrző, gasztronómiai, szórakoztató és közösségi programokat kínálnak a hét végén. Bemutatják a Kecskemét térségi szőlőfajtákat és a Város bora cím nyertes borászatait. A rendezvényen együtt jelennek és kóstolhatók meg a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek nedűi.

A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósult meg. A borkóstoláshoz Kuna Lajos vezényletével a Kecskeméti Városi Fúvószenekar térzenéje biztosított kellemes hangulatot.

Október 23-án, szombaton déltől a szervezők kóstolóval egybekötött látványfőzésre invitálják a résztvevőket. 15 órától a Furfangos paraván „Őszi séta” című bábműsorával csalogatják a főtérre a legkisebbeket. 16 órától pedig a Piros Sapkások és a Bor’laBor együttes TérZenéje szórakoztatja a közönséget.

Nemcsak a gyerekeket, a kreatív felnőtteket is várja a Bábika Játszóház. Animátorok segítségével természetes anyagokból, termésekből állíthatnak össze olyan figurákat, melyek nemcsak jó játékok, de lakásunk díszei is lehetnek. A tobozból, mákgubóból, babszemekből, dióból készült bábok egyedi tervezésűek.

A Virgonckodó Játszópark szombatra és vasárnapra az ország legnagyobb fajáték készletéből válogat a rendezvényre.

Az őszhöz kapcsolódó, természetes fából készült, egyedi tervezésű, saját készítésű óriás játékok minden bizonnyal a gyerekek kedvencei lesznek majd, különleges élményt nyújtva a város szívében.

Október 24-én, vasárnap 11 órától Tengeri Attila „Érik a szőlő” című interaktív gyerekműsora lesz hallható. 14 órától a Szecsődi Udvarház Alkotók és előadók Klubja vidám gyerekdalokkal és versekkel várják a legkisebbeket, melyet 15 órától a Vasvarjú Zenekar akusztikus műsora követ.

Az Őszi Helyi Termék Ünnepek nemcsak a térségi borok, hanem a helyi közösségeknek, civil és partnerszervezetnek is biztosít bemutatkozási lehetőséget, hogy prezentálhassák értékeiket a helyi lakosság számára. Október 23-án szombaton és október 24-én vasárnap a Városi Civil Kerekasztal tagjainak kiállításait is megtekinthetik a kedves érdeklődők 10-től 18 óráig. A kiállítók bemutatják tevékenységük meghatározó állomásait.

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei az egész rendezvény alatt megvásárolhatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában