jótékonyság

2021.10.18. 09:02

Kóbor állatoknak gyűjtöttek a bajai iskolások

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Az Eötvös József Általános Iskola kisdiákjai az állatok világnapja alkalmából élelmet gyűjtöttek a kóbor állatoknak. Néhány nappal ezelőtt az adományokat átadták a Mini Menedék Madaras Alapítvány képviselőinek. Összesen 30 zsák száraz tápot és 50 kilogramm konzervet kaptak a mentett állatok.

A Mini Menedék három kis lakóját elhozták az iskolába az önkéntesek, akiket a gyermekek nagy örömmel fogadtak. Ralbovszki Valéria önkéntes állatmentő rendszeresen tart edukációt a kisdiákoknak, ezen a napon elmesélte az egyik lány történetét, aki jelenleg kutya-fizioterápiával foglalkozik.

– Évekkel ezelőtt egy örökbefogadással kezdődött, 10 éve tőlem fogadott örökbe kutyát Enikő. A kutya beteg lett és hogy tudjon segíteni neki, elvégezte a kutya-fizioterápia szakot. Ma már Tücsi nevű rendelőjében fogadja a többi kisállatot is. Zsófit is bemutattam, aki 6 éve gazdisodott, ő Anita kisbabája. Mindig elcsodálkozom, hogy évek múlva is emlékeznek rám, hogy tudják, én segítettem nekik családot találni. Az a véleményem, hogy az érzékenyítés már gyerekkorban kezdődik. Sokkal toleránsabb, elfogadóbb az a felnőtt, aki már gyerekkorában is odafigyelt az állatokra, a felelős állattartásra – vallja Ralbovszki Valéria önkéntes állatmentő.

A gyerekeknek nagy öröm volt találkozni a kutyákkal
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában