Kiskunhalas/Kunfehértó

2021.10.15. 10:37

Gyerekek gyűjtötték össze az eledelt az Állatok Világnapja alkalmából

Az állatok világnapja alkalmából a halasi állatvédő szervezeteket több iskolába is hívták előadást tartani. A különböző cicás és kutyás bemutatók kiváló alkalmat adtak arra is, hogy a gyerekek állateledeleket gyűjtsenek a szervezetek részére.

Pozsgai Ákos

a_20211012_allateledelek_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi székhelyű Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány Bíró Brigitta kuratóriumi elnök vezetésével a Központi Református Általános Iskolába és a Kiskunhalasi Bóbita Óvodába látogatott el és tartott több előadást, illetve foglalkozást. Nagy sikere volt Apacs kutyának, akit imádtak a gyerekek, és ő is örült a sok simogatásnak és figyelemnek.

A Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület tagjai a kunfehértói Mosolyvár Óvoda és Mini Bölcsődében, a Kiskunhalasi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskolában és a Szent József Katolikus Általános Iskolában jártak, ahova Horváth Eszter kutyaterapeuta Macit, a terápiás kutyát is magával vitte, aki mindvégig a gyerekek figyelmének középpontjában volt, de hasonlóan sok szeretgetést kapott Brunó, egy másik terápiás kutya is, aki szintén részt vett a foglalkozásokon.

Fotó: Pozsgai Ákos

A felelős állattartásról és az állatokkal való helyes bánásmódról szóló előadások helyszínén a gyerekek több mázsa kutya- és macskaeledelt gyűjtöttek össze. A Szilády Áron Református Gimnáziumban összegyűlt állateledeleket kedd délelőtt szállították el a Halasi Állatotthonba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában