bács-kiskun / videóval

2021.10.04. 19:47

Gyakorlati ismereteket és elméleti tudást is nyújt a gazdijogsiképzés

A kutyatartók ingyenes képzésen vehetnek részt a gazdijogsi.hu oldalon, ahol olyan gyakorlati ismereteket és elméleti tudást kaphatnak, amely segítségével mindenki jó gazda lehet.

Várkonyi Rozália

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szerezz Te is gazdijogsit! szlogennel hirdeti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt az ingyenes képzést, amely szeptember 24-étől minden érdeklődő számára elérhető a gazdijogsi.hu weboldalon. Céljuk, hogy olyan gyakorlati ismereteket és elméleti tudást kapjanak azok az állattartók, akik kiválóan szeretnének kutyáikról gondoskodni és felelős állattartóvá kívánnak válni. A Nébih és az Agrárminisztérium szakemberei minden állattartót és leendő állattartót biztatnak arra, hogy szerezzék meg a gazdijogsit.

Az e-learning képzés anyaga regisztráció nélkül elérhető a gazdijogsi.hu oldalon. A nyolc fejezetből álló képzést javasolják, hogy a fejezetek sorrendjében tanulják meg, bár az egyes tananyagrészek önállóan, tetszőleges sorrendben is megtekinthetők. Itt nincs időkorlát,

mindenki a saját üzemében sajátíthatja el a tananyagot, hiszen bármikor vissza lehet térni a korában elolvasott fejezetekhez.

A Gazdijogsi tartalmát tekintve körüljárja a felelős kutyatartás témaköreit, mint a kutyaválasztás, a táplálás, az anatómiai- és egészségügyi kérdések, a nevelési tanácsok, a viselkedési problémák és a jogi vonatkozások. A program igyekszik hasznos tanácsokat és olyan fontos tudnivalókat átadni, amelyek feltételei a felelős kutyatartásnak.

A tananyagot elvégzők ellenőrizhetik is tudásukat a gazdijogsi.hu honlapon található Tudáspróba menüpontban. Regisztrációt követően, összesen 30 kérdésre kell válaszolnia a tesztet kitöltő állatbarátnak. A kérdések megválaszolására mindenkinek fél óra áll rendelkezésre és legalább 65 százalékot kell elérni, amiről a rendszer oklevelet állít ki. A 100 százalékot elérők külön jutalomban részesülnek.

Szintén szeptember 24-étől, az online képzési lehetőség megnyitásával egyszerre kezdődött el az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szervezésében megvalósuló kétnapos jelenléti Gazdijogsi képzés. Az Állatvédelmi Központban idén összesen öt alkalommal tartanak oktatást. A jelenléti képzésekre napok alatt elfogytak a helyek, ez is bizonyítja a téma fontosságát és a felelős állattartással kapcsolatos tudás iránti igényt.

Ez a program hazánkban még új keletű, az őszi e-learning és jelenléti képzések kapcsán kialakult tapasztalatok és kapott visszajelzések alapján szeretnék tovább tökéletesíteni a programot.

A hosszú távú terveik között szerepel egy gazdi-kutya gyakorlati képzés is, amellyel a mostani tananyagot szeretnék kiegészíteni.

A képzés szervezői bíznak abban, hogy nemcsak a leendő gazdik, hanem már gyakorlott kutyatulajdonosok is találnak majd új, hasznos információt a tananyagban és minél többen élnek az önkéntes képzési lehetőséggel.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában