megmérettetés

2021.10.26. 19:49

Félegyházi sikerek születtek a pékek versenyén

Dobogós helyezéseket értek el a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói a budapesti versenyen.

Vajda Piroska

Huszadik alkalommal rendezték meg a pék hagyományőrző versenyt Budapesten, a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában az elmúlt hétvégén. Az országos megmérettetésen ezzel párhuzamosan rendezték meg a pozsonyikifli-készítő versenyt, a mézeskalács-díszítő versenyt és a konyakos­meggy-készítő versenyt is.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói a pék hagyományőrző, illetve a pozsonyikifli-készítő megméretésen vettek részt és hozták is a megszokott jó eredményeket. Miholics Rita és Kolompár Szonja ezüstérmet kaptak a pék hagyományőrző versenyen szóbeli előadásukra és gyakorlati munkájukra is. Kis Kitti pedig aranyérmet szerzett a pozsonyikifli-készítő versenyen, illetve különdíjban részesült tökéletesen megtervezett munkájáért.

Az elméleti tárgyakból Horváth Mária, míg gyakorlatból Horváth Krisztián készítette fel a diákokat. Gyakorlati felkészítésük a P&P Pékáru Kft. tanüzemében történt – tájékoztatta a baon.hu-t Rózsa Pál, az intézmény igazgatója.

A félegyházi iskola tanulói közül hárman szereztek érmet
Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában