kezdeményezés

2021.10.16. 07:00

Faültetéssel is védi környezetét a Magyar Földgáztároló Zrt.

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) a teljes működési vetületén törekszik a környezettudatosságra. Mindennek gyakorlati bizonyítéka az a negyven smaragdfa, amit pénteken ültettek el a községben.

Tapodi Kálmán

A Magyar Földgáztároló Zrt. munkatársai negyven fát ültettek el

Fotó: Tapodi Kálmán

A facsemeték telepítéséhez az önkormányzat biztosította a temető közelében lévő területet, a zsanai földgáztároló munkatársai pedig a kétkezi munkát vállalták.

A szombati ültetésben részt vett Visnyei Miklós, a község polgármestere is, aki az önkormányzat nevében örömmel fogadta a kezdeményezést.

– Nem titkolt szándéka a Magyar Földgáztároló Zrt.-nek, hogy klímasemlegesen működjön. Társaságunk négy föld alatti gáztárolót működtet, és odafigyelünk arra, hogy a technológiát úgy fejlesszük, hogy az energiahatékonyság irányába menjünk el, ami egyre nagyobb szerepet kap a nemzeti klímastratégiában. Büszkén mondhatom, hogy az MFGT, a földgáztárolók között világelsőként, gyakorlatilag klímasemlegesen működik – mondta el Dukai-Nagy Gergely, az MFGT vezérigazgató-helyettese. Mint megtudtuk: a cég a tárolókban keletkező maradék károsanyag-kibocsátást úgynevezett karbonofszet megoldással megvásárolja, így az MFGT Zrt.-nek gyakorlatilag nincs szénhidrogénlábnyoma.

– Mindezek kapcsán jött a faültetés ötlete, hogy a négy tároló és a budapesti központ környékére annyi fát ültetünk, amennyi a cégnél használt személygépkocsik éves károsanyag-kibocsátását fedezi, pontosabban ezt a szén-dioxidot megköti. A cég teljes egészére így elmondhatjuk, hogy ami nyomot a működéssel hagyunk a környezetben, azt gyakorlatilag teljes egészében kiváltjuk – tette hozzá Dukai-Nagy Gergely.

A Magyar Földgáztároló Zrt. munkatársai negyven fát ültettek el
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában