bács-kiskun

2021.10.06. 16:43

Az önkéntességet népszerűsíti az egyházak ifjúsági akciója

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében idén is megrendezik a háromnapos önkéntes ifjúsági akciót Bács-Kiskun megyében is.

Rab Rita

A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót idén ősszel immár 14. alkalommal rendezik meg. Az október 7-től 10-ig tartó program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.

– Ez egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez 2007 óta, idén 2021. október 7–10. között – mondta Kristó Luca, a projekt megyei koordinátora. – A program keretén belül a jelentkező fiatalok olyan közhasznú feladatokat kapnak, mint például játszóterek, intézmények felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek.

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve az, hogy a fiatalok is megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét.

Az akció évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgat meg, akik országszerte akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Kristó Luca azt is elmondta, hogy a 72 órában egy fiatalos, bulis légkörben ismerkedhetnek meg az önkéntesség értékével a fiatalok, illetve különleges helyzetekben és feladatokban próbálhatják ki magukat. A projektben építenek rájuk, szükség van a lelkesedésükre, kreativitásukra és önállóságukra. A 72 órához egy egyszerű csapatregisztrációval (maximum 20–30 fős csapatokkal) akár egy, kettő vagy három napra lehet csatlakozni a 72 óra honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában