Kecskemét

2021.10.13. 20:21

A látásvizsgálat mellett a szemüveget is finanszírozza a Lions

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai szerdán újra ingyenes látás vizsgálatot végeztek, ezúttal is gyerekek körében. A II. Rákóczi iskolában jártak. Azok a diákok, akiknek szükséges a szemüveg, a Lions megfinanszírozza.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Kecskeméti Szent László Lions Club

 

Fotó: Kecskeméti Szent László Lions Club

A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki Szent László Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. Valamennyi első osztályos gyereket és az egyik 8. osztály tanulóit szűrték meg.

Csak úgy, mint tavaly tavasszal, a kiszűrt gyermekek új szemüvegét teljesen megfinanszírozza a klub.

A Lions Club a Családok Átmeneti Otthonának lakóit is felkereste, akik számára az egészségügyi szűrések keretében, a látásvizsgálaton túl, fogászati szűrést, vércukor- és vérnyomásmérést is végeztek.

Fotó: Kecskeméti Szent László Lions Club

Az ajándékszemüvegek átadása már hagyományosan a Fehér Bot Hónapjában rendezett Lions Gálaest előtti délutánon lesz, október 29-én, a Hírös Agórában.

Az est keretében idén egy vidám, színházi élményben részesülhetnek mindazok a szervezetek, akiket a klub hosszú évek óta támogat. A Csonka Színkör „Na de megint…” című bohózatát láthatják a résztvevők.

Az előadás nyilvános, bárki megnézheti, ráadásul a Hírös Agóra pénztárában megváltott 2.000 Ft értékű támogatói jeggyel a klub újabb ingyenes látásvizsgálatait is segítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában