Újra dolgoznak katonák a kecskeméti kórházban is

Hétfőtől Kecskeméten három katona segíti ismét a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkáját, elsősorban logisztikai feladatokban, oltópontokon.

Hraskó István

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Szeptember 6-tól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban.

A katonák az ország különböző pontján 23 kórházban mintegy 83 fővel támogatják az egészségügyi dolgozók munkáját – közölte hétfőn a Honvédelmi Minisztérium (HM), hangsúlyozva: a Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért felkérés alapján visszatérnek a katonák a kórházakba.

Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából három katona fog dolgozni a megyei kórházban, elsősorban logisztikai feladatokban és az oltópontokon segítenek – derül ki az intézmény közösségi oldaláról.

A HM kiemelte: a világjárvány okozta veszélyhelyzet során, tavasszal mintegy 1100 katona teljesített szolgálatot, 93 egészségügyi intézményben. Részt vettek logisztikai feladatokban, segédkeztek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban is csökkentették az egészségügyi dolgozók leterheltségét.

Borítóképünk korábbi felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában