galériával

2021.09.01. 17:09

Új mentőautóval gazdagodott a Bajai Mentőállomás

Szeptember elsején sajtótájékoztató keretében adták az új mentőautót az Országos Mentőszolgálat Bajai Mentőállomásának. A kormány ezzel a legújabb mentéstechnikai eszközökkel, légzsákkal és légkondicionáló berendezéssel felszerelt járművel is a mentőszolgálat fejlesztését támogatja.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Az elmúlt 10 évben 1000 mentőautót sikerült vásárolni kormányzati forrásból, ez több mint 35 milliárd forint értékű beruházás volt – hangsúlyozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az ünnepségen. Ezekkel a fejlesztésekkel és a hamarosan érkező új komfortos munkaruhákkal is figyelembe veszik a mentősök igényeit.

Elsősorban az áldozatos szolgálatért mondott köszönetet Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Kiemelte: a mentőknek is nagy szerepük volt abban, hogy a járvány mindhárom hullámát sikeresen le tudtuk győzni.

– Az első szó mindenképpen a köszöneté, hogy az Országos Mentőszolgálat dolgozói a hétköznapokban is, hosszú ideje azon dolgoznak, hogy az elesetteken, rászorultakon segítsenek. Ez önmagában, hétköznapokon sem kis teher, azt gondolom viszont, hogy az elmúlt másfél esztendő még inkább megfeszített munkát jelentett, köszönet ezért mindannyiuknak – mondta Zsigó Róbert.

Az új mentőautó komfortosabbá teszi a mentősök munkáját
Fotó: Márton Anna

A média figyelmét arra hívta fel, hogy ha a koronavírus-járványt le akarjuk győzni, ha még inkább szabaddá szeretnénk tenni az életünket, akkor ebben a védőoltásnak van a legnagyobb szerepe. – A védőoltások életet mentenek, mindenkinek az életét. Azt kérem mindenkitől, hogy aki nem tette meg eddig, az oltassa be magát, hiszen az egészségügyi dolgozókat és a mentősöket is ez védi a legjobban – fogalmazott az államtitkár köszöntőjében.

Hozzátette, Baján és a térségben nagyon sok olyan fejlesztés történt, ami az egészségüggyel kapcsolatos, a kórházban, a bajai illetve vidéki háziorvosi rendelőkben is.

– A képviselő úrhoz csatlakozva a büszkeséget is megemlíteném a köszönet mellett, hiszen, ha önök nem így dolgoznak, akkor ma nem állhatnánk itt

– fogalmazott köszöntőjében Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Kiemelte: az elmúlt két évben Bács-Kiskun megyében is kivették részüket a mentősök abból a munkából, ami a teljes mentőszolgálatra hárult. Volt olyan nap a mentőszolgálat életében a harmadik hullám idején, amikor megnégyszereződött a napi terhelésük. Az 1,2 millió esetük mellett elláttak 1,5 millió mintavételt, több száz ezer gyanús vagy igazolt beteget vittek kórházba.

– Félmillió beteget ellenőriztünk a határok mellett, azt gondolom, hogy ez óriási teljesítmény. Azt, hogy a kormányzat így tekint a mentőszolgálatra, az nyilván a munkánknak a visszajelzése, annak a tisztességes szakmai munkának, amit önök is végeznek – részletezte a főigazgató.

Dr. Csató Gábor hangsúlyozta, hogy a mentőautó átadása öröm itt Baján, de nem csak itt, hanem az elmúlt hetekben az ország több mentőállomásán is lecserélhették az autókat. Elérték azt, hogy már 5 év alatt van a mentőautók átlag életkora. A főigazgató bejelentette még, hogy jövő januárban béremelés érkezik a mentősök részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában