solt / galériával

2021.09.30. 11:25

Több mint egymilliárd forintból épült fel az új multifunkciós sportcsarnok

Ünnepélyes keretek között avatták fel szerdán az új multifunkciós sportcsarnokot Solton. A több mint egymilliárd forint összértékű beruházás 450 millió forint állami támogatásból, és a város önerejéből valósult meg.

Gulyás Sándor

Spotcsarnokavató Solt Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/09/30

Fotó: Mediaworks

A közel 2400 négyzetméteres alapterületű sportcsarnok 25×45 méteres küzdőtérrel rendelkezik, amely kiválóan alkalmas különböző sportágakra, mint a kézilabda, röplabda, kosárlabda, teremlabdarúgás, tenisz. A lelátók 150 főnek biztosítanak ülőhelyet, a mobil lelátók alkalmazásával a nézőtér befogadóképessége akár 430 főig növelhető.

– Régi álmunk vált valóra az új csarnok megépülésével, ahol minden sportszakszakosztály, illetve korosztály megtalálja a maga számítását.

A korszerű létesítményben olyan rendezvényeket is meg tudunk tartani, amelyekre a befogadóképesség hiánya miatt eddig Solton nem volt lehetőség.

Az általános iskolánk diákjait iskola időben, egyesületeink és a város lakossága pedig a délutáni órákban és a hétvégeken tudják majd különféle sport és kulturális programokra használni városunk új multifunkciós létesítményét – emelte ki beszédében Németh István polgármester.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszédében az sportcsarnok létrejöttének előzményeit osztotta meg az átadó ünnepség résztvevőivel.

– A sportcsarnok létesítésének gondolatát Kalmár Pál, a település előző polgármestere vetette fel. Az álom az állami támogatásnak és a város vezetésének köszönhetően valósulhatott meg. A több mint ötszázezer forintos önerő előteremtése komoly spórolás eredménye, amit felelős gondolkodás és gazdálkodás nélkül a település önkormányzata nem lett volna képes előteremteni – méltatta a városvezetés munkáját Font Sándor.

– A kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél többen sportoljanak, megőrizzék egészségüket, a fiatalok pedig a sportban is kibontakoztathassák a tehetségüket. Nem véletlen, hogy a sport tizenegy éve stratégiai ágazatnak számít.

Az intézkedés nem csak az élsport kiszolgálását szolgálja, hanem lehetővé teszi, hogy a mozgásgazdag életmódot mindenki életébe be tudjuk kapcsolni. Ahová a sport beteszi a lábát, ott elkezdődik valami újdonság, sokkal egészségesebbé válnak a fiatalok, a családok és az idősebb korosztály. Remélhetően a solti sportrajongók, a rendszeres testmozgást szeretők, a versenyzők, gyermekek, családok mielőbb birtokba fogják fogják ezt a létesítményt – fogalmazott köszöntőjében dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Az új sportcsarnokot Váradi Péter református lelkész áldotta meg. A létesítményt Major József, a kivitelező Hun-Bau Holding Kft. cég ügyvezetője mutatta be az átadóünnepség résztvevőinek. A rendezvényen közreműködött Lóki Laura, a Solti Ifjúsági Fúvószenekar, a Solti Mazsorett Csoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában