kiskunfélegyháza

2021.09.09. 20:02

Szórakoztató programokkal és gasztroélményekkel közeleg a Libafesztivál

Egyéves kihagyás után 22. alkalommal rendezik meg a Libafesztivált Kiskunfélegyházán szeptember 10. és 11. között.

Vajda Piroska

A Libafesztivál a kisebbek körében is népszerű

Forrás: PN / archív

A több mint két évtizede életre hívott gasztronómiai és szórakoztató fesztivál célja, hogy szakmai konferenciával, kulturális és szórakoztató programokkal tisztelegjenek azon emberek előtt, akik egész évben a libatartással, -hizlalással vagy -feldolgozással foglalkoznak, és szakértelmükkel, kitartásukkal előteremtik a világszerte híres kiskunfélegyházi libamájat.

A Libafesztivál küldetése a hagyomány ápolása, az értékteremtés és az ágazat jövőképének formálása.

A pénteken kezdődő rendezvény szervezői idén is változatos programokat kínálnak, kicsik és nagyok találhatnak kedvükre valót. Pénteken délelőtt a szakmai tanácskozáson vitatják meg az ágazat jövőjét a szakemberek. Délutántól pedig a szórakozásé lesz a főszerep. A Veronaki együttes családi koncertjére várják az érdeklődőket 17 órától, amit a Langaléta Garabonciások gólyalábas produkciója követ. Este 7 órakor Csík János és a Mezzo zenekar ad koncertet a kisszínpadon, 20.30-tól pedig a Magashegyi Under­ground muzsikál.

Szombaton lesz a népszerű Ki mit tud sütni-főzni libából főzőverseny. Tizedik alkalommal rendezik meg a Lúdas Matyi-sakkversenyt, de lesz Lúdas Matyi-futóverseny is a gyerekeknek. Délután 13 órakor kezdődik a hetedik Kiskunsági Néptánc Találkozó, amelyen tizenkét táncegyüttes mutatkozik be. Kellemes kikapcsolódást ígér a Tintaló Társulat, a Ziránó Színház, a Barboncás Társulat, az Álomzug Társulás, a Bugaci Tanyaszínház társulata és a Széljáró Balladás együttes koncertje is.

Szombaton este 7 órától Fehér Adrienn és a Don Lázi Swingtet koncertezik a kisszínpadon, 21 órakor pedig Rúzsa Magdi ad koncertet a nagyszínpadon. A népzene kedvelőit 20 órától táncház várja a művelődési központban.

A Libafesztivál eseményeihez kapcsolódva Móra Udvar címmel Móra Ferenc világába kalauzolja el az érdeklődőket Gulyás László vándormuzsikus. A Móra Udvarban megtudhatják a gyerekek, hogy Hol lakik a ködmön tündére? A városi séták alkalmával pedig Móra Ferenc nyomába eredhetnek az író tisztelői, akik egy műveltségi vetélkedőn is megmutathatják, mit tudnak a város díszpolgáráról. A Libafesztivál részletes programjai a Móra Ferenc Művelődési Központ honlapján olvashatók.

A Libafesztivál a kisebbek körében is népszerű
Fotó: PN / archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában