kecskemét / galériával

2021.09.27. 16:01

Szekszárdon túráztak a rászorulók és a nyugdíjasok

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjas Klubja és a Porta Egyesület közös szervezésében fedezték fel Szekszárd nevezetességeit a napokban a Wojtyla népkonyha rászorulói. A kulturális látnivalók mellett neves pincészetben is jártak.

Sebestyén Hajnalka

A kulturális kalandtúrán mintegy ötven nehézsorsú rászoruló vehette szemügyre a Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a Babits Mihály Emlékház – a költő szülőháza – kincseit. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum régészeti tárlata a Tolna megye területén élt emberek életmódjának változásait szemlélteti az őskortól a honfoglalásig. A múzeum Látványtárában a 20. század második felének leginkább jellemző híradástechnikai berendezéseit sorakoztatták fel a kiállítás rendezői. A Tolna megye évszázadai címet viselő állandó kiállítás létrehozói pedig a tájegység egykori mindennapjainak hiteles bemutatására vállalkoztak.

A patinás ódon épületben a poéta életútját követhették nyomon az érdeklődők, eredeti berendezési tárgyak, dokumentumok, kéziratok, fényképek segítségével. Az emlékházban prof. dr. habil Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, Kecskemét egykori polgármestere fogalmazta meg elemző gondolatait – tudományos igényességgel.

A múzeumlátogatást ebéd követte az egyetem menzáján, ahol Szécsi Gábor jóvoltából ingyenesen jutottak ízletes falatokhoz a résztvevők.

A szekszárdi kiruccanás Dúzsi Tamás pincészetében zárult, ahol amellett, hogy zamatos borokat kóstolhattak a jelenlévők, a vendéglátó előadókészségében is örömüket lelték a látogatók, amikor Dúzsi Tamás színészi képességei felvillantásával szavalta el – többek között – Karinthy Frigyes Nem mondhatom el senkinek című versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában