Kelebia

2021.09.23. 14:12

Szebbé tették a védőnői szolgálat helyiségeit az önkéntesek

A miskolci székhelyű „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes program bajai csapata varázsolta szebbé a kelebiai Védőnői Szolgálat helyiségeit az elmúlt hétvégén. Mesejelenetek színes figuráit festették a falakra az önkéntesek, így vidámabb környezetben várhatják a gyerekeket a szolgálat munkatársai.

Pozsgai Ákos

a_20210921_vedono_festes_kelebia_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Szűcs Mónika védőnő, aki két éve dolgozik Kelebián, hosszú ideje szerette volna a Védőnői Szolgálat fehér falait színesebbé, a gyermekek számára érdekessé, vidámmá tenni. A „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkénteseinek gyönyörű munkáit látva döntött úgy, hogy felkeresi őket, akik örömmel mondtak igent.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idén 10. születésnapját ünneplő „Ecsetre fel a Gyermekekért” mozgalom eredeti célja a gyermekkórházak, a gyermekotthonok, a szakrendelők, illetve az óvodák és bölcsődék falainak színesítése volt. Azonban az utóbbi időszakban meglehetősen nagy igény merült fel a védőnői tanácsadók falaira vonatkozóan is, ezért ebben az évben gyakorlatilag védőnői tanácsadókban járta az önkéntesek a legtöbbször.

– Mivel gyermekbarát beltéri színezőpasztával dolgozunk, ezért alkotásaink nemcsak illatmentesek, hanem akár 20–25 évig is szépek maradhatnak a falakon. Pillanatnyilag 230 lelkes és csodálatos szívű „Ecsetre fel”-önkéntes dolgozik a csapatban országszerte, ezúttal a bajaiakat mozgósítottuk.

Fotó: Pozsgai Ákos

A festésekhez szükséges alap- és segédanyagokat önköltséges alapon tudtuk megvásárolni, és a dekorációs falfestés minden gyermekintézmény számára ajándék – mondta el hírportálunknak dr. Mannheim Viktória, a mozgalom megálmodója, aki önkéntes munkatársaival arra próbálja felhívni az emberek figyelmét, hogy terjedjen az egymás közötti megértés, az önzetlen magatartás és a feltétel nélküli szeretet.

– A kelebiai Védőnői Szolgálat a 126. helyszín volt, ahol feledhetetlen kedves fogadtatásban és ellátásban részesültünk, köszönet illeti

polgármestert és a munkatársait, akik személyre szóló, kedves ajándékokat állítottak össze az önkénteseknek, valamint a szülőknek a finom süteményekért és az egész napos segítségnyújtásért – sorolta dr. Mannheim Viktória.

Bajai csapat varázsolta szebbé a helyiségeket
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában