galériával

2021.09.17. 17:25

Száznál is több nyugdíjas sportolt Kecskeméten

Csütörtökön rendezte meg hagyományos őszi Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőjét a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége a Messzei István Sportcsarnokban.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Az eseményen dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a 23, egyenként nyolc fős nyugdíjas csapatot, akik változatos, ügyességet és némi erőt is igénylő sportágakban mérhették össze tudásukat.

Szalókiné dr. Kiss Katalin elnök elmondta, hogy tagjaik a bezártság és a magány nehéz hónapjai után már nagyon várták az összetartozás érzését erősítő hagyományos eseményt. Hangsúlyozta: a rendezvény fontos üzenete, hogy az idős kor nem akadálya az aktív, sportos és egészséges életnek, és a szépkorúak számára is adott az élethosszabbító közösség megtartó ereje.

Az eseményen részt vett dr. Tiba István, a nyugdíjas szövetség korábbi elnöke is. Kezdeményezésére indult a Mozdulj! sportvetélkedő. Az eseményen közreműködött a Lakó Sándor zenekar, és az Egy iskola – egy klub mozgalom keretében a Kodály Iskola tanulói segítették a verseny lebonyolítását.

A dobogó legfelső fokára a Széchenyi Klub tagjai állhattak fel, a második helyen a SION Nyugdíjas Klub végzett, míg a bronzérmet a NAV Adóügyi Klub kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában