kecskemét / galériával

2021.09.27. 17:24

Századik születésnapján köszöntötték Horváth Jánost

Századik születésnapján köszöntötte fel kedden Horváth Jánost kecskeméti otthonában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A meghitt beszélgetés során kiderült: az ünnepelt egykoron, gyermekként Ágasegyháza közelében, a polgármester nagymamájának szomszédságában lakott.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Horváth János 1921. szeptember 8-án született, anyakönyvezve azonban csak szeptember 26-án lett. Az idős úr szerencsére nem panaszkodhat, a nagyot hallás és a nehézkes járás mellett jó egészségnek örvend, ráadásul szemüveg nélkül lát olvasni. Szellemileg teljesen friss, nagyon szeret beszélgetni. A lányai szerint annak is köszönhető e szép hosszú kor, hogy mindig is kiegyensúlyozott életet élt.

75 éves koráig dolgozott, azt követően is aktívan élt, kertészkedett a hobbi telkükön. Mind a mai napig szívesen veszi, ha lányai kiviszik. Évtizedeken át gazdálkodott a család Ballószögben, majd beköltöztek Kecskemétre, ahol először a nyomdában, majd a tejipari vállalatnál dolgozott. Már nyugdíjasként végezte el a kazánszerelői tanfolyamot, és húsz évig dolgozott az új szakmájában.

Fotó: Bús Csaba

Horváth János két évvel ezelőtt vesztette el feleségét, akivel 66 évig élt boldog házasságban. Két lányuk, négy unokájuk és három dédunokájuk született.

Az ünnepeltet személyesen köszöntötte fel Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, akinek az ajándékokon felül átnyújtotta a miniszterelnök által aláírt emléklapot is. Horváth János határtalanul boldog volt, elárulta, mindig nézi a tévében, és nagyon büszke rá. A meghitt beszélgetés során mesélt az életéről, és egyszer csak elárulta, hogy gyermekként a földjük szomszédos volt a polgármester nagymamájáéval, így nagyon jól ismerte a rokonságát. Ezt követően közösen nosztalgiáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában